Morkų keksiukai
12 keksiukų reikės:
1 stiklinės miltų
½ stiklinės pilno grūdo kviečių miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
1 arbatinio šaukštelio cinamono
¼ arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
½ arbatinio šaukštelio druskos
¾ stiklinės rapsų aliejaus
2 valgomųjų šaukštų lieso jogurto be priedų
¾ stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušinių
1 ½ arbatinio šaukštelio susmulkintos vanilės
1 ½ stiklinės smulkiai tarkuotų morkų
¼ stiklinės geltonųjų razinų
1 ½ stiklinės konditerinio cukraus
3 valgomųjų šaukštų lieso pieno
2 arbatinių šaukštelių ištirpinto, nesūdyto sviesto
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C laipsnių karščio. Į 12 keksiukų skardą sudėkite keksiukų formeles.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite pirmuosius 7 ingredientus.
2. Dideliame puode plakikliu vidutiniu greičiu sumaišykite aliejų, jogurtą ir rudąjį cukrų. Sudėkite po vieną kiaušinius, gerai išplakite. Maišant įdėkite 1 arbatinį šaukštelį vanilės. Sumažinkite plakiklio greitį iki minimumo ir per 3 kartus sudėkite miltų mišinį, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
Įmaišykite morkas ir razinas. Gautą masę sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 20-25 minutes, kol įsmeigus dantų krapštuką, jis išsitrauks švarus, neaplipęs tešla. Baigus kepti, atvėsinkite keksiukus.
3. Glajus. Į dubenį supilkite konditerinį cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, sviestą ir ½ arbatinio šaukštelio vanilės. Gautą masę supilkite į dubenį su cukrumi, maišykite, kol glajus taps glotnus, tirštas ir blizgus. Kiekvieno keksiuko viršunėlę panardinkite į glajų ir pasukiokite, kol visas pasidengs glajumi.
Parengė Agnė Cicėnaitė