Itin maistingos ispaninių šalavijų sėklos, kurias daugeliais vadina čija, suteikia sotumo jausmą, tad valgyti norisi mažiau. Taip pat jos yra puiki organizmo šluota, tad iššluojant nereikalingas medžiagas, kartu iškeliaus ir papildomi kilogramai.
Dar vienas ir labai mums naudingas vaisius – avokadas! Tai jaunystės ir puikios savijautos užtaisas. Vartodami avokadą jūs stiprinsite ne tik imuninę sistemą, bet ir bendrą savijautą ar odos buklę.
Šefas Arnas Noreika dalinasi sveikuolišku bei greit paruošiamu pudingu, kuriuo mėgadamiesi stipriai prisidėsite prie savo sveikatos. Organizmas jums padėkos!
Ispaninių šalavijų pudingas su avokadu ir riešutų sviestu
Užtruksite vos penkias minutes, ir galėsite mėgautis dviem pudingo porcijomis!
Reikalingi produktai:
2 prinokę avokadai,
250 g natūralaus lieso jogurto,
100 g riešutų sviesto (galite naudoti žemės, migdolų, anakardžių sviestą – kokį labiausiai mėgstate),
3 v. š. ispaninio šalavijo sėklų,
1 a. š. citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Smulkintuvu sutrinkite avokadus, citrinos sultis, jogurtą ir riešutų sviestą. Įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas.
Sudėkite į desertinius dubenėlius, uždenkite maistine plėvele ir palikite bent 20 min.
Laikant šaldytuve pagamintas pudingas išliks puikaus skonio iki 5 dienų.
„Skanaus!“ – palinkėjo Arnas.