Pavyzdžiui, burokėliuose esanti geležis organizmui tampa itin lengvai pasisavinama.
Imunitetui stiprinti ir mažakraujystei gydyti tai priemonė NR 1!
Fermentuotos daržovės labai maistingos, jose fermentų yra daugiau negu žaliose, o taip pat gausu organizmui reikalingų probiotikų, mineralų.
Gerosios bakterijos ir fermentai gerina žarnyno veiklą, dalyvauja kraujo valymo procesuose, padeda sureguliuoti svorį, suteikia energijos, normalizuoja kūno pH, padeda pašalinti teršalus, todėl fermentuoti produktai yra būtina kiekvienos detoksikacijos programos dalis.
Reguliariai vartodami tokius produktus pastebėsite, kad pagerėjo imuninė sistema, virškinimas.
Geriausių rezultatų pasieksite įtraukę fermentuoto maisto produktus į savo kasdienį valgiaraštį: dėkite jų į salotas arba vartokite kaip garnyrą.
Fermentuotas maistas itin dera ir yra gerai virškinamas su krakmolingais ir baltyminiais produktais.
Beje, dar vienas privalumas – reguliarus fermentų vartojimas padės kontroliuoti potraukį saldumynams: jūs visada jausitės sotūs ir aptetitas sumažės.
Fermentuotos daržovės
Reikalingi produktai:
1 saliero gumbas,
2 burokėliai,
1 pastarnokas,
1 stiklinė raugintų kopūstų,
1 petražolės šaknis (nebūtinai).
Gaminimas
Sutarkuoju saliero gumbą, burokėlius, pastarnoką (galima ir petražolių šaknį). Sumaišau su raugintais kopūstais. Viskas!
Laikau šaldytuve iki 7 dienų.
Laikau šaldytuve iki 7 dienų.
Būkime sveiki ir laimingi!