Man šis prieskonis buvo žinomas iš kelionių po Aziją, o juo pagardinti patiekalai visuomet turi egzotikos skonį.
Tačiau kumino arbata man buvo vienas didžiausių ir geriausių atradimų.
Tai tiesiog bomba, kurioje yra daugybė visokių gydomųjų savybių. Ji labai skani ir aromatinga, ją gerti tiesiog vienas malonumas. Be to, ji geriama pavalgius – ji greitai panaikina sunkumo jausmą, mieguistumą, atsirandantį prisivalgius. Taip pat turi tonizuojančio poveikio, todėl man, mėgstančiai dirbti vakarais ir naktimis, labai patinka ją gerti po sočios vakarienės.
Pagrindinės savybės
Greitina virškinimą, mažina skrandžio spazmus, padeda nuo vidurių pūtimo, hemorojaus, lengvina menstruacijų skausmus, tinka peršalus, kosint, lengvina alergijų simptomus. Kuminas veikia raminančiai, stiprina širdį ir nervų sistemą.
Kumine yra vitaminų A ,C, B1, B2, B3 taip pat kalcio, magnio, fosforo.
Kuminu pagardintos tokios sunkiau virškinamos daržovės, kaip pupos, žirniai, kopūstai, lęšiai, nesukelia nemalonaus vidurių pūtimo, nes slopinamas dujų išsiskyrimas.
Kaip gaminti
Arbatinį šaukštelį kumino sėklų užpilkite stikline karšto vandens, palaikykite 10 minučių, kad pritrauktų, nukoškite ir įpilkite ką tik išspaustų sulčių, išspaustų iš ketvirtadalio citrinos. Aš nesaldinu, nes skonis puikus be jokių saldiklių, tačiau jei norėsis – įdėkite medaus.
Atminkite, kad visų vaistažolių vartojimas turi būti saikingas, nes jos turi daug veikliųjų medžiagų, galinčių turėti nepageidaujamo poveikio. Jeigu turite sveikatos problemų, geriau pasitarkite su gydytoju.
Daugiau - transformacijos.lt ir Facebook/Transformacijos