Ir matyt simboliška, kad toks pripažinimas atėjo artėjant kavinės 15 metų sukakčiai ir vasario pradžioje minimai Tarptautinei cepelinų dienai.
Nurungė dar 9 žinomas įstaigas
Idėją visiems kartu rinkti 10 Lietuvos kavinių/restoranų, gaminančių skaniausius cepelinus, picas, mėsainius, BBQ šonkauliukus ar kebabus, iškėlė žinomas tinklaraštininkas Riebus Katinas.
„Norėdami rekomenduoti verdančius skaniausius cepelinus, tiesiog užeikite ant cepelinų nuotraukos ir komentare užtaginkit/pažymėkite maitinimo įstaigą, arba tiesiog parašykit jos pavadinimą ir adresą. Taip jūs atiduosite savo balsą“, – ragino jis.
Balsuoti buvo galima tik kartą, nuo lapkričio pradžios iki gruodžio 31 d. Pats Riebus Katinas, remdamasis internautų rekomendacijomis, įsipareigojo sudaryti populiariausiųjų dešimtuką.
Iš viso per du mėnesius, komentaruose rekomenduodami maitinimo įstaigas, balsavo 3305 internautai. Ir štai rezultatai: „Klumpė“ surinko 138 balsus, 2-ąją vietą pelniusi kavinė „Link Šiaulių“ Aukštelkėje – 72, o 3-ioje vietoje atsidūrusi kavinė „Sotu Gardu“ iš Kauno – 68 balsus. Toliau išsirikiavo dar 7 žinomos šalies maitinimo įstaigos.
Garsas sklinda ir Londėj…
Ne be pagrindo „Cepelinų sostine“ Šilutėje vadinamos kavinės „Klumpė“ šeimininkė Virginija Mirauskienė prisipažįsta nė vieno kliento neprašiusi specialiai balsuoti. Tačiau prašymų ir nereikėjo, nes per beveik 15 veiklos metų (tiek „Klumpei“ sueis kovo mėnesį) ši įstaiga išgarsėjo toli už Šilutės ribų.
Kuomet V. Mirauskienei pasakojame, jog laisvesnę dieną Šilutėn dėl cepelinų suka ir pažįstami klaipėdiečiai, ir giminaičiai tauragiškiai, moteris prisipažįsta: malonu. Ir čia pat šypsodamasi pasakoja nutikimą, kuomet išlydėdama vieną iš užsienio atvykusią viešnią kvietė dar apsilankyti, o šioji nesismulkino: „Tu tik laikyk tą frontą, nes apie tą jūsų „Klumpę“ jau ir Londėj (suprask – Londone) ir Airijoj garsas sklinda…“
200 porcijų kasdien!
Tiesa ta, kad XXL dydžiu garsėjančios „Klumpės“ cepelinų porcijos įveikiamos ne kiekvienam, pasak V. Mirauskienės, būna, kad ir vyrai abiejų didžkukulių nesuvalgo… Tačiau bene kas antras prisipažįsta čia papietaujantis „kaip namuose ar pas mamą“.
„Gera girdėti tokius žodžius, tai didelis mūsų kolektyvo darbo įvertinimas“, – neslepia kavinės šeimininkė.
Tačiau ne vienam ir nusivilti tenka, kuomet vos pavėlavus pietų išgirsta, kad cepelinų nebeliko. Kiek jų kasdien kunkuliuoja kavinės puoduose? „Išverdame ir 8, o kai kuriomis dienomis ir 10 puodų“, – neslepia Virginija. Pasirodo, kiekviename tų puodų būna net 20 porcijų tų XXL.
Myli visus klientus
„Klumpėje“ iš viso sukasi beveik 30-ies žmonių kolektyvas ir kiekvieno indėlis čia svarbus. O būtent cepelinų kokybė ir gardumas patikėti virėjoms Marytei Rutkauskienei, čia besidarbuojančiai nuo kavinės įsikūrimo, 5 metus dirbančiai Danutei Kolomyichuk ir Aurelijai Kairienei, kurios stažas „Klumpėje“ keli metai.
Didelė atsakomybė tenka ir vyr. virėjoms Daivai Motiejauskienei ir Sonatai Mickienei. Bet bene pirmoji „kaltininkė“, kuriai dirbant ir pradėjo sklisti garsas apie cepelinus XXL, buvo dabar jau poilsin išėjusi virėja Zita Ivanova.
Pasak V. Mirauskienės, ne kartą tenka su klientais tartis, kad norintys šio populiaraus patiekalo praneštų iš anksto.
Kur to populiarumo paslaptis? Verslininkė įsitikinusi, jog vienos priežasties nėra. Neabejotinai svarbu tai, kad kasdien perkami šviežūs produktai, kuriuos kas rytą parduotuvėse ir turgavietėje atrenka jos vyras Eugenijus. Savų paslapčių turi ir čia dirbančios virėjos, kurios jų neišduoda.
Pagaliau ir pati šeimininkė kavinėje stengiasi sukurti jaukią namų aplinką, kiekvieną klientą pasitinka ir išlydi su šypsena ir palinkėjimais.
„Mylime visus savo klientus, laukiame jų ir kiekvienam iš jų esame dėkingi“, – išlydėdama sako kavinės šeimininkė.