Klasikinį padažą gamina Lietuvos skonio meistrai bendrovė „Daumantai LT“. Net devynerius metus „Tradicinis“ pomidorų padažas buvo pripažįstamas populiariausia preke Lietuvoje. Vartotojų pripažinimą pelnęs pagardas nugalėtoju paskelbtas įvertinus vartojimą atspindinčius duomenis – keturių didžiausių prekybos tinklų pardavimų rezultatus 66 prekių kategorijose.
Tai – vienas iš „ilgaamžių“ įmonėje gaminamų pagardų. Pasak „Daumantai LT“ produkto plėtros vadovo Domo Grinkevičiaus, nors įmonėje yra gaminama daugiau nei šimtas įvairių padažų tiek Lietuvos, tiek užsienio rinkai.
„Galima svarstyti: kur yra tokio populiarumo paslaptis? Juk mūsų įmonės technologai kuria pagardus ir vietinei, ir užsienio rinkai, skonių yra tikrai pačių įvairiausių. Tačiau, atsakymas, matyt, yra elementarus – daug pirkėjų vertina klasikinį skonį. Kitaip tariant, paprastumą“, – kalbėjo D.Grinkevičius.
„Tradicinį“ pomidorų padažą sukūrė „Daumantai LT“ technologas Algis Kairys. Skonio jam ieškota ilgai, išbandytas ne vienas receptas ir kelios dešimtys prieskonių, vertinta tekstūra. Galiausiai technologai nusprendė: jei kuriamas tradicinis pomidorų padažas, jame dominuoti turėtų šviežio pomidoro skonis, o ne prieskoniai ar prieskoninės žolelės.
Itin aukštos kokybės trintų pomidorų tyrę pavyko rasti Ispanijoje, nes gero skonio iš prastos kokybės produkto išgauti nepavyksta. „Tradicinio“ pomidorų padažo sudėtis – labai paprasta: pomidorų tyrė, joduota druska, cukrus ir vyno actas. Saldžiarūgščio skonio kvapnus pomidorų padažas gaminamas be konservantų ir be pridėtinių saldiklių.
Vienas iš sodraus skonio akcentų bei recepto paslapčių – 100 gramų „Daumantai LT“ pomidorų padažo „Tradicinis“ sunaudojama net virš pusės kilogramo pomidorų.
„Vertiname vartotojų ištikimybę šiam produktui, todėl nekeičiame jo sudėties. Norime išlaikyti ryškų, turtingą, pirkėjų įvertintą skonį, kuris sukurtas laikantis geriausių padažų gaminimo tradicijų“, – sakė D.Grinkevičius.
Šis gaminys populiarus ne tik Lietuvoje. Jis eksportuojamas ir į Latviją, Estiją, Jungtinę Karalystę bei Jungtines Amerikos Valstijas.
Padažas puikiai tinka įvairių mėsos, daržovių, bulvių patiekalų pagardinimui, sriubų bei troškinių skaninimui.