„Iki“ nuo seno garsėja šviežių kepinių, gardžiausių pyragų ir tortų kokybe bei įvairove, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. O siekiant, kad pirkėjai arčiau namų rastų kuo platesnį konditerijos gaminių ir kepinių pasirinkimą, asortimentas nuolat atnaujinamas, pasirūpinama patraukliomis kainomis ir gerais pasiūlymais.
„Daugelis pirkėjų įpratę rytą pradėti su mūsų vizitine kortele tapusiais kruasanais, o besiruošdami šventėms ar tiesiog norintys pasilepinti iškart suka į konditerijos skyrių. Esame aukštai iškėlę kartelę, kad mūsų gaminiai būtų išskirtiniai ir paruošti kaip namuose – naudojame aukščiausios kokybės ingredientus, tik ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, kruopščiai kurtus ir patikrintus receptus, kurie įkvėpti geriausių prancūziškų ir lietuviškų tradicijų. Šį sezoną mūsų konditerijos maestro Th.Lauvray įkvėpimą rado naujose variacijose su šokoladu, kurios ir pagardins kasdienybę, ir papuoš šventinį stalą“, – sako G.Kitovė.
Skaniausių „Iki“ desertų ragavimas ne tik praskaidrins jau vis labiau apniunkančias dienas, bet gali ir nuskraidinti į Prancūziją. Besiruošdamas 32-ajam gimtadieniui, „Iki“ tinklas kviečia dalyvauti naujame žaidime ir laimėti vieną iš trijų kelionių į meilės ir kepinių sostinę Paryžių. Kaip dalyvauti ir laimėti, informaciją rasite čia: iki.lt/gimtadienio-zaidimas/.
Net 11 „Iki“ naujienų – nuo veganiško pyrago iki vienų populiariausių receptų
Prancūzų konditeris Th. Lauvray sako, kad svarbiausios desertų sudedamosios dalys yra puikus šokoladas ir, žinoma, slaptas „Iki“ ingredientas – meilė. Juk ne be reikalo taip ir vadinasi kepinių bei konditerijos gaminių serija – „Su meile IKI“.
Meistriškai derindamas prancūzišką eleganciją ir lietuvių pamėgtus skonius, Th. Lauvray šiam sezonui sukūrė 11 naujų gardėsių, kurie nudžiugins net išrankiausius: siūloma tiek tradicinių lietuviškų saldumynų variacijų, tiek ir visame pasaulyje populiarių desertų.
„Šį rudenį kviečiu paragauti naujų visiems gerai žinomo ir mėgstamo tinginio skonių ir pristatome duetą: šviesųjį tinginį su baltuoju šokoladu ir tamsųjį variantą su kakava. Šviesusis pyragas, gardintas sutirštintu pienu ir džiovintomis spanguolėmis, maloniai nustebins netikėtu skonių deriniu, kurį subtiliai papildo kreminės tikro baltojo šokolado natos. Tamsusis variantas taip pat pagamintas iš tradicinių sausainių ir sutirštinto pieno, tačiau šiame recepte dominuoja sodri kakava, suteikianti intensyvų skonį ir išraiškingą aromatą“, – pasakoja „Iki“ konditeris.
„Iki“ pasirūpino ir tais, kurie laikosi veganiškos mitybos principų. Štai pasaulyje populiarus pyragas „Braunis“ „Iki“ tinkle sukurtas be laktozės ir kvietinių miltų – su augaliniu pienu, graikiniais riešutais, linų sėmenimis ir gurmaniškomis tikro juodojo šokolado natomis. Tad tai puiki tradicinio kepinio alternatyva.
„Iki“ konditeris kviečia ir pakeliauti po pasaulį. Šį sezoną jis pristato pagal vieną populiariausių Vokietijos receptų iškeptą tortą „Juodasis miškas“, kuriame pinasi rinktinio juodojo šokolado kremo, šviežios plaktos grietinėlės ir prisirpusių vyšnių skoniai. O tortas „Vienos princas“ nukels į Austriją ir apdovanos gurmaniška šokoladinio biskvitinio skanėsto su gaiviu abrikosų įdaru patirtimi.
Naująjį „Iki“ konditerijos sezoną nudžiugs ir pastaraisiais metais itin išpopuliarėjusių tartalečių gerbėjai. Naujoji pavadinta „Juodoju aksomu“, o jos figų ir ypatingai aukštos kokybės šokolado ganašo sluoksniai tiesiog tirpsta burnoje ir kuria ypatingą šventinę nuotaiką, kuria būtina dalintis.
Tarsi smaližių svajonė yra ir naujas tortas „Šokoladinė istorija“. „Glotnų pieniško šokolado kremą puikiai papildo sūri karamelė ir traškumo suteikiantys žemės riešutų trupiniai. Žaviomis natomis recepte suskamba grietinėlės ir baltojo šokolado kremas, gardintas citrinų žievelėmis. Šiam sūrios karamelės bokšteliais ir baltuoju šokoladu dekoruotas tortas ant šventinio stalo nepaliks abejingų“, – įsitikinęs „Iki“ konditeris Th.Lauvray.
Nauji kruasanų ir duonos skoniai „Iki“: ragaukite ir vaišinkite kitus
Minkštučiai, aromatingi ir su tikru sviestu kasdien „Iki“ parduotuvėse kepami kruasanai – jau tarsi legenda. Ir taip gausų jų skonių bei formų asortimentą šį rudenį papildo trys pasakiškos naujienos.
„Rožinė pasaka“ – tai mūsų patobulintas ir įdomesnės formos sviestinis ragelis, pagardintas baltojo šokolado glaistu su uogų gabaliukais. „Šokoladinė pasaka“ sukurta aukščiausios kokybės šokolado fanams, ir kiekvienas kąsnis bus kupinas sodrumo, aromato ir svaiginančio skonio. O „Smaližių pasaka“ – prašmatnus, be galo gardus ir išvaizdus skanėstas su šokolado skonio glaistu, dekoruotas traškiu sausainių įdaru, pagardintu tikro šokolado lašeliais“, – naujienas pristato Th.Lauvray.
Šokoladas kuria mažus stebuklus, įsitikinęs jis, tad ir įprasta duona gali tapti desertu bei nušviesti kasdienybę kitomis spalvomis. Tad „Iki“ kviečia išbandyti desertinę čiabatą – purią ir šviežią, praturtintą tikro šokolado lašeliais, ispaniškų šalavijų sėklomis, razinomis ir cukruotomis spanguolėmis. Duonelę smagu skanauti draugų vakarėliuose ar mėgautis priešpiečių metu.
„Į svečius nusinešti puikiai tiks ir dar viena sezono naujiena – pynė „Aguonų upė su šokoladu“. Klasikinė, puri ir minkšta brijošės tešlos pynė su aguonų įdaru ir razinomis, pagardinta tikro juodojo šokolado lašeliais, suskamba išties ypatingai. Ją drąsiai rekomenduoju tiems, kurie vertina išskirtinės kokybės kepinius“, – pažymi „Iki“ konditeris.
Sezono naujienos „Iki“ parduotuvėse nudžiugins ir geromis kainomis. G.Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.