Kaip alkoholio nevartojusi moteris tapo pirmąja Lietuvoje someljė: artimieji visai nesuprato

2024 m. rugsėjo 24 d. 16:27
Įpusėjus rugsėjui, TV3 laida „Pasaulis pagal moteris“ pakvietė pažinti įkvepiančią asmenybę – verslininkę bei svetingumo komplekso „Monte Pacis“ įkūrėją Indrą Ramanauskienę. Kartu su laidos vedėja, floristikos dizainere Kristina Rimiene, jos leidosi į pokalbį apie maistą, vyną, santykius bei taisykles, galiojančias Indros namuose.
Daugiau nuotraukų (4)
Laidos vedėja K. Rimienė atskleidė, kad su Indra yra pažįstamos jau 30 metų – pasirodo, kad moterys kartu studijavo Kauno technologijų universitete. Laidos žiūrovai išgirdo, kaip Indra pasirinko savo profesiją, ir kodėl gyvenimas ją buvo nubloškęs net į medicinos sritį. O už ką laidos viešnia iki šiol dėkinga medikams?
Taip pat I. Ramanauskienė laidoje prisiminė ir sesers vienuolės posakį: „Atsitiktinumas yra Dievo pseudonimas“. Anot jos, viskas vyksta Dievo valia.
Pokalbiui I. Ramanauskienė pakvietė į ypatingą vietą – „Monte Pacis“ fundatorių salę. Šioje vietoje dėmesį traukė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės veikėjo Kristupo Zigmanto Paco ir jo žmonos Klaros Izabelės de Maji-Laskaris portretai bei ypatingas židinys.
Indros paslaptys: nuo sėkmingos karjeros iki šeimoje taikomos taisyklės
Indra yra pirmoji moteris Lietuvoje, gavusi someljė diplomą. Vėliau ji mokėsi ir Prancūzijoje, Bordo mieste. Laidoje moteris atskleidė, koks kada nors ragautas vynas jai buvo pats skaniausias.
Vis dėlto labiausiai žiūrovus nustebino kitas faktas. „Nevartojau alkoholio – alaus nemėgstu, o ir stipriųjų gėrimų visai negeriu. Todėl, kai artimieji sužinojo, ko ketinu mokytis, visai nesuprato, apie ką esu aš ir vynas. Bet, kai degi noru, ieškai ir ištransliuoji, kad tau to reikia, pasipila ir galimybės, ir žmonės – maršrutai susidėlioja patys“, – intriguojančią istoriją pasakojo ji.
Neseniai Indros vadovaujamas „Monte Pacis“ restoranas pateko į „Michelin“ gidą. Indra teigė, kad tai ne tik teikia daug džiaugsmo, bet ir dar labiau skatina didžiuotis savo kolektyvu.
Tačiau neverta stebėtis – svetingumo komplekse yra apsilankiusi ir ne viena viso pasaulio įžymybė. Pirmasis garsus svečias čia buvo vienas žymiausių britų verslininkų, milijardierius Seras Ričardas Čarlzas Nikolas Bransonas. O taip pat šioje įspūdingoje vietoje buvo apsistojusi ir aktorė Hellen Miller.
Indra taip pat prabilo ir apie asmeninį savo gyvenimą bei atskleidė pažinties su vyru Algirdu istoriją. Abiem tai yra antroji santuoka, o šiandien kartu jie skaičiuoja jau du dešimtmečius.
„Tai buvo teisingas susikirtimas ir sprendimas. Esame ir panašūs, ir skirtingi. Būti kartu 24 valandas yra reikalų, tačiau turime taisyklę – namie minimizuojame pokalbius apie darbą“, – sakė Indra.
Minėtame svetingumo komplekse dirba ir Indros bei Algirdo dukros. Vyresnėlė šią vasarą vadovavo restoranui, o jaunesnioji, kuriai yra 20 metų, dirbo padavėja.
„Pasaulis pagal moteris“ – penktadieniais, 10 val. per TV3!
someljėtv3Monte Pacis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.