Programoje – dėmesys kultūrai ir edukacijai
Organizatoriai ir parodos dalyviai kvies ne tik į degustacijas ir diskusijas, bet ir supažindins su iniciatyvomis, keičiančiomis pasaulį. Buvusi barmenė, o dabar prekės ženklų vystytoja ir konsultantė iš Didžiosios Britanijos Anna Sebastian pristatys savo projektą „Celebrate Her“ (liet. „Švęsti ją“), skatinantį lygybę darbo vietose, padedantį moterims siekti karjeros aptarnavio ir svetingumo sektoriuje.
Lankytojai galės diskutuoti ir apie empatiją bei baro svečių etiketą. „Barmeno darbas – viena, tačiau atmosferą kuria ir svečiai. Žinoma, mes visuomet norime sukurti kuo geresnę patirtį, bet tam, kad vakaras praeitų maloniai, šį tą reikėtų žinoti ir kitoje baro pusėje esantiems“, – pokalbiui kviečia organizatorė, geriausia Baltijos šalių barmene tituluojama Greta Skamaročiūtė.
Atskiro dėmesio susilauks ir atskiri gėrimai, pavyzdžiui, vynas. Pastaruosius porą metų itin išpopuliarėjus natūraliems vynams, taip pat oranžiniam vynui, senoviniu būdu pagamintam putojančiam „petnat“, ekspertas Simonas Laukaitis iš „Senatorių pasažo“ pasidalys įžvalgomis, kurgi dairytis ir dėmesį sutelkti artimiausioje ateityje.
Rinktis gėrimus – vis įdomiau, daugėja nealkoholinių gamintojų
Pastaraisiais metais gėrimų pasaulyje įvyko daug pokyčių – tam įtakos turėjo ne tik pandemija, bet ir besikeičiantis klimatas, tvarumo iniciatyvos, noras patenkinti kuo daugiau skirtingų poreikių, galiausiai – barų lankytojų augantis sąmoningumas.
„Priešingai nei kartais manoma, barai jau seniai nebėra vieta, kur žmonės renkasi nesaikingai vartoti alkoholį. Viena iš naujų tendencijų tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje – nealkoholiniai kokteiliai, kurie gali būti tiek pat patrauklūs ir įdomūs. Tiesa, reikalauja ir daugiau barmeno kūrybiškumo“, – dalijasi vienas iš organizatorių, barų ir restoranų konsutantas David Brumberg. Apie nealkoholinių gėrimų ir kokteilių ateitį bus diskutuojama ir parodoje kartu su Anastasija Sudak, 17 metų dirbančia aptarnavimo srityje, šiuo metu atstovaujančia sirupų, tyrių ir kordialų gamintoją „Monin“.
Kitose panelėse taip pat bus aptariamos mados, kurių vaikytis ne visuomet prasminga, „Instagram“ ir realybės priešprieša barų kultūroje, o į geriausių pasaulio barų šimtuką („Bar World TOP 100“) įtrauktų barų atstovai dalysis patirtimi, kaip pasitelkiant ingredientus iš vietos ūkių bei augintojų nustebinti visą pasaulį.
Svarbiausia – saikingumas
„Baltic Bar Show“ – vienintelė Baltijos šalių barų paroda-festivalis, kuriame bus pristatomi Lietuvos, Latvijos ir Estijos gerimų tiekėjai bei gamintojai, lankytojai kviečiami į edukacijas, diskusijas bei degustacijas, patirtimi dalysis svečiai iš Europos bei pasaulio.
„Paskutinį vasaros sekmadienį ir pirmadienį kviečiame palydėti sostinės gyventojų ir svečių pamiltame Lukiškių kalėjime kartu su edukacijomis, degustacijomis, diskusijomis. Kurkime saikingo alkoholio vartojimo kultūrą Lietuvoje“, – likus mažiau nei savaitei kviečia parodos organizatoriai.
„Baltic bar show“ – rugpjūčio 25–26 dienomis, Lukiškių kalėjimo erdvėse.
Išsami programa: https://balticbarshow.com/programme/
Bilietus į renginį platina www.bilietai.lt