Ilgiausią žuvų vėrinį iškepę klaipėdiečiai pasiekė rekordą: pasakė, kas jų galėjo paskanauti

2024 m. liepos 8 d. 09:09
102 metrai – tokio ilgio žuvų vėrinį iškepę klaipėdiečiai pateko į Lietuvos rekordų knygą. Per vasaros sezono atidarymo šventę – Žuvies dienas – viešai keptas patiekalas pripažintas ilgiausiu keptų žuvų vėriniu mūsų šalyje.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasiekti tokį rekordą sumanė Žvejų rūmų kolektyvas, Klaipėdos viešbučių ir restoranų bei Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos. Žvejai šiam tikslui padovanojo 125 kilogramus Baltijos jūroje pagautų perpelių ir žiobrių.
Žvejų gatvėje šalia Danės upės buvo išrikiuota kepsninių eilė: užfiksuotas jos ilgis – 102 metrai. Žuvys buvo sumautos ant 1,5 metro ilgio smaigų, jie sujungti į vieną ilgą vėrinį. Ilgąjį iešmą nuolat vartė apie 40 žmonių. Visas senamiestis pakvipo gardžiais kvapais. Iškeptos žuvys buvo išdalintos ragauti gausiai susirinkusiems žiūrovams.
Agentūros „Rekordų akademija“ vadovas Gintaras Pocius pasidžiaugė klaipėdiečių sėkme, praturtinusia Lietuvos kulinarinių rekordų įvairovę. Pasak jo, pasaulyje yra ne vienas rekordas, susijęs su žuvų kepimu.
Prieš dešimtmetį į Guinnesso rekordų knygą įrašytas filipiniečių pasiektas rekordas. Bajambango miesto gyventojai sudėliojo 8 tūkstančių metrų ilgio kepsninę, sujungtą į vieną eilę, ir ant jos iškepė 50 tūkstančių kilogramų žuvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.