„Iki“ savaitgalio nuolaidų meniu: šventiniai patiekalai ir šeimai, ir svečiams

2024 m. liepos 5 d. 11:00
Šis vasaros savaitgalis yra ypatingas, nes šeštadienį minėsime Valstybės, Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dienas. Greičiausiai, sulauksite ir svečių, o jei ne – norėsite nustebinti artimuosius gardžiais patiekalais. Dalijamės receptų idėjomis, kurių pagaminimui reikalingus produktus šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse įsigysite su nuolaida.
Daugiau nuotraukų (1)
„Norisi, kad savaitgalį žmonės atsipalaiduotų, džiaugtųsi vasara, mažiau laiko leistų prie puodų, bet tuo pačiu ir neištuštintų kišenės be reikalo. Planuodami „Iki“ savaitgalio nuolaidiškes stengiamės pasirūpinti skirtingais poreikiais, kad žmonės galėtų įsigyti produktų už palankesnę kainą tiek pusryčiams, pietums ar vakarienei, tiek jaukiam romantiškam pasisėdėjimui, tiek ir gausiai kompanijai“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Šeštadienio pusryčiai
Liepos 6-ąją pradėkime kitaip ir paruoškime šeimai išskirtinius pusryčius. Kas geriausiai palaiko šventinę nuotaiką? Ogi gardūs pyragai ir tortai! Šį ypatingą savaitgalį „Su meile, IKI“ pyragams su „Iki“ kortele taikoma 20 proc. nuolaida, tad tikrai galima pasilepinti.
Kadangi tai Valstybės diena, neprašausite pasirinkę tradicinių skonių desertus – pyragą „Medutis“, „Kuršėnų“ vyniotinį ar tinginį. Jei norite gaivesnio skonio ir mažiau kaloringo saldėsio, pasirinkite jogurtinį vaisių pyragą ar pyragą su graikišku jogurtu. Ieškantiems kažko netikėto patiks plikyto kremo pyragas „Avietinis komplimentas“ ar vasariškas pyragas „Uogų pasaka“.
Šeštadienio pietūs
Šventiniams pietums pasigaminkite naminę picą, kuria galėsite pamaitinti visą būrį svečių. Picos tešlą galima pasigaminti vos per 15 minučių, tik duokite porą valandų laiko jai pakilti.
Na, o toliau leiskite pasireikšti fantazijai – šį savaitgalį „Iki“ prekybos centre pjaustytiems mėsos gaminiams su „Iki“ kortele taikoma 20 proc. nuolaida. Ant picos galite dėti rūkytą kumpį, karštai rūkytą kiaulienos filė, šaltai rūkytą šoninę ar net paprastą daktarišką dešrą (tik italams apie tai neprasitarkite). Ant ką tik iškeptos picos tiks itališkas vytintas „Prosciutto“ ar ispaniškas „Serrano“ kumpis su žalėsiais, kaip šviežia gražgarstė.
Picos receptą su smulkiomis ruošimo ir kepimo instrukcijomis rasite čia.
Šeštadienio vakarienė
Belaukiant 21 valandos, kada bus galima kartu su visa Lietuva ir pasaulio lietuviais sugiedoti tautišką giesmę, verta pasigaminti grilio patiekalų.
Šį savaitgalį „Iki“ prekybos centre marinuotiems mėsos gaminiams su „Iki“ kortele taikoma 20 proc. nuolaida. Pirkėjai jau įvertino „Iki“ mėsininkų ruošiamą tradicinį kiaulienos šašlyką su svogūnais ar populiarųjį šašlyką su prieskoniais. Šį patiekalą, kaip ir marinuotą žaliąją kiaulienos sprandinę be kaulo paruošite per 15–20 minučių.
Jei turite laiko ir norite ne tokio tradicinio patiekalo kepkite marinuotą nugarinę su kaulu, žaliojo ar grill skonio kiaulinės sprandinę su kaulu, marinuotas vištienos blauzdelias ar sparnelius su kmynais. Pasirinkimas išties didelis – tiek sveriamos mėsos skyriuje, tiek jau tarp supakuotų paruoštų gaminių galite rasti tiek pikantiškai aštrių, tiek visos šeimos skoniui tinkančių marinuotų mėsos ruošinių.
Sekmadienio pusryčiai
Sekmadienį pradžiuginkite šeimą išskirtiniais varškėčiais. Šį savaitgalį „Iki“ prekybos centre su „Iki“ kortele bananų kilogramas kainuoja tik 99 centus, tad kviečiame pasigaminti sveikesnius varškėčius su bananais, kurių receptą rasite čia.
Sekmadienio pietūs
Norisi kažko sočiai, greitai pagaminamo ir daug? Vienas iš paprasčiausiai pagaminamų patiekalų tiek šeimai, tiek didelei kompanijai yra „Mac and cheese“ – amerikietiški makaronai su sūriu. Šio patiekalo esmė labai paprasta – išvirti makaronai sumaišomi su daug daug sūrio ir viskas iškepama orkaitėje.
Šį savaitgalį „Iki“ prekybos centre įvairių rūšių makaronams su „Iki“ kortele taikoma 25 proc. nuolaida, tad tai ne tik paprastai pagaminamas, bet ir ekonomiškas receptas. Makaronus su sūriu galima pagardinti smulkinta mėsa, kumpiu ar net daržovėmis – įkvėpimo galite rasti šiame recepte
Sekmadienio vakarienė
Prieš naują savaitę norisi nepersivalgyti, nueiti anksčiau miegoti, kad kitą dieną jaustumėmės žvalūs ir neapsunkę. Tad puikus pasirinkimas savaitgalio vakarienei, kurios likučius galėsite panaudoti pirmadienio pietums – kepta lašiša. Šį savaitgalį „Iki“ parduotuvėse su „Iki“ kortele šviežios žuvies ledo vitrinose esančiai lašišai ir jos gaminiams taikoma 30 proc. nuolaida.
Nors ši žuvis laikoma riebia iš tiesų ji tinka net ir besilaikantiems dietos.
„Priežastis – didelis baltymų kiekis, kuris padeda medžiagų apykaitai ir ilgam suteikia sotumo jausmą, norisi mažiau užkandžiauti tarp valgymų. Be to, žuvyje esantys riebalai yra mums naudingi – omega-3 riebalų rūgštys reikalingos sveikai odai, plaukams, geresnei dėmesio koncentracijai. Deja, mūsų organizmas negali pats jų pasigaminti, todėl labai svarbu jų reguliariai, bent du kartus per savaitę, gauti su maistu“, – primena „Iki“ mėsos technologas Gintaras Bačkovas.
Lašišos pjausnių receptą rasite čia.
Primename, kad visos paminėtos „Savaitgalio nuolaidiškių“ nuolaidos taikomos tik turintiems „IKI“ kortelę.
lašišameniusavaitgalio pietūs
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.