Suteiks ir mėsą, ir palapinę
Birželio 29 d. Molėtų paplūdimyje per miesto šventę vyks jau antrasis Lietuvos BBQ/Grill čempionatas „Ugnis šneka, Dūmas šnibžda“. Renginio organizatorius K. Krivickas, grilininkų tarpe žinomas tiesiog kaip KK, kviečia registruoti savo komandą.
„Prizų daug ir labai rimtų, bendra jų vertė daugiau nei 3000 eurų. Pirmosios vietos nugalėtojai nusineš generalinio rėmėjo „Kamado Bono“ įsteigtus prizus – „Kamado Bono Grande“ kepsninę ir VIP pakvietimą 4–5 asmenų komandai į kitų metų „Twin smoke KCBS“ čempionatą Vilniuje!“, – sako K. Krivickas.
Komandoms, užėmusios 2 – 5 vietas bendroje įskaitoje, o taip pat 1–5 vietas atskirose kategorijose, atiteks dosnių rėmėjų ir čempionato draugų įsteigti prizai. Paguodos prizų bus taip pat.
Išbandyti jėgas teks šiose kategorijose:
- jautienos kepsnys
- kiaulienos šašlykas
- „Kikkoman“ paslaptinga dėžė
„Dalyvavimas išties patrauklus, nes organizatoriai komandoms suteiks mėsą, palapines nuo lietaus ir saulės, stalus, „Texas“ anglis. Atsivežti reikės tik savo kepsninę, įrankius, padažus, prieskonius ir gerą nuotaiką! Bus galimybė atvykti penktadienio vakarą, nakvoti palapinėse ant ežero kranto. Išvykti taip pat galėsite neskubėdami – palikti teritoriją galima bus tik sekmadieno rytą. Tad paskubėkite registruotis, nes vietų skaičius ribotas“, – kviečia Kristupas.
Daugiau informacijos apie registraciją rasite renginio puslapyje „Ugnis šneka, Dūmas šnibžda“.
Stebėti bus ne mažiau smagu
Antrąjį Lietuvos BBQ/Grill čempionatą komentuos šmaikštaus žodžio kišenėje vedėjas Darius Čepulis.
Kaip visada nuotaikinga, taikliai parinkta muzika liesis iš DJ BUS galingų kolonėlių.
Alkanais svečiais rūpinsis „Dum Dūmas“ su naminėmis dešrelėmis, KK asado su ėriukais ant kryžiaus, „picanha“ ir traškia gruziniška duona. Troškulį malšins šaltas „Švyturys Nealkoholinis“ ir vanduo „SULIKO“.
Vaikų lauks vandens batutų parkas, vyresnių – irklentės, vandens dviračiai. Taip pat visame mieste vyks fiesta – kasmetinė Molėtų miesto šventė „Tarp žvaigždžių ežerų“. Vakarą Molėtų vasaros estradoje užbaigs Jonas Nainys kitaip dar žinomas kaip DJ Jovani.
Receptas su jautiena
Norinčius pasipraktikuoti, šeimą ir draugus gardžiu patiekalu nudžiuginti Kristupas kviečia išbandyti meksikietiškus takus su ant žarijų kepta jautiena.
Tai paprastas, greitas, bet labai gardus receptas, kuriame gomurį džiugina minkšta tortilija, sultinga gardi jautiena ir „šimtas“ kitų priedų... Meksikietiška maisto simfonija tavo gurmaniškiems skonio receptoriams!
Tako antradienis
Reikės:
- 6 x100 g jautienos išpjovos pjausniai
- Čili druska, juodieji pipirai, kuminas
- Alyvuogių aliejus
- 8 mažos tortilos
Jautieną patepame aliejumi, kepame virš karštų žarijų apversdami iki 52 – 55°C vidinės mėsos temperatūros. Plonai supjaustome, beriame prieskonius, išmaišome.
Tortilijas lengvai pašildome grilyje, perlenkiame, į jų vidų dedame mėsos ir įvairių priedų. Pavyzdžiui:
- Pomidoriukų
- Tarkuoto čederio sūrio
- Alyvuogių
- Gvakamolės
- Riebios grietinės
- Aštrios salsos
- Salotų lapų
- Agurkų
Ir dar ko tik širdis geidžia!
Skanaus!
Skanaus!