Išskirtiniai ingredientai
Vienbalsiu komisijos sprendimu pergalė atiteko „Laroché“ desertų kūrėjų komandai, kuri dalyvavo „Klasikinio torto“ kategorijoje ir pagamino tortą pavadinimu „Laroché Balerina“. Šių metų tortų konkurso tema buvo „Karališkos vestuvės Pacuose“, o tarp komisijos narių, vertinusių saldžius šedevrus, taip pat buvo šefė konditerė, kepinių ir desertų instruktorė Jekaterina Zvonkuvienė, virtuvės šefas ir konditeris Evaldas Juška bei konditerė Dovilė Valentienė.
Torto nugalėtojo aukštis siekė net 2 metrus, o gaminimo procesas, pasak „Laroché“ komandos, tęsėsi dvi savaites. Komisijos narius sužavėjo ne tik torto aukštis, bet ir išskirtinė ingredientų kombinacija, kurioje dominavo pasiflorų, abrikosų, japoniškų mandarinų ir gėlių žiedų medaus skoniai.
„Džiugu, kad visos komisijos nuomonė dėl tortų konkurso nugalėtojo sutapo. Iš tiesų komandos „Laroché“ tortas buvo tas, kuris atitiko visus vertinimo kriterijus ir išsiskyrė ne tik savo vaizdu, bet ir skoniu“, – po konkurse dalyvaujančių tortų degustacijos kalbėjo Beata Nicholson.
Tortų konkurso ir festivalio „Revolution“ iniciatorius, renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ įkūrėjas Aurimas Kamantauskas džiaugiasi, kad antrąkart Lietuvoje vykstantis tortų konkursas šiemet sulaukė ir tarptautinio dėmesio.
„Susidomėjimas „Revolution“ tortų konkursu, šio konkurso žinomumas didėja kasmet. Užsienio svečiai, dalyvavę mūsų festivalyje, jau prašo mūsų pasidalinti organizacine patirtimi, kad konkurso formatą galėtų pritaikyti savo šalyse vykstančiuose renginiuose. Vos pasibaigus vasarai pradėsime ruoštis trečiajam „Revolution“ festivaliui, o kartu ir tortų konkursui, subursime geriausius konditerius Lietuvoje. Tad kitąmet vilniečių ir miesto svečių laukia dar didesnis ir įspūdingesnis tortų konkursas“, – sako A. Kamantauskas.
Svarbiausias kriterijus – skonis
Apdovanojimą už originaliausią tortą pelnė „Desertai Donas“ konditerė Donata, sukūrusi mažintą valgomą viešbučio „Pacai“ pastato versiją. Savo socialiniuose tinkluose moteris dėkojo festivalio „Revolution“ organizatoriui A. Kamantauskui už įgyvendintą idėją Lietuvoje suorganizuoti profesionalų tortų konkursą.
„Gauti komentarų, kritikos ir pagyrimų iš profesionalų yra neįkainojama. Rodos, dar vakar tiesiog kepiau tortą savo virtuvėlėje, o štai jį ragauja ir vertina tokie savo srities meistrai. Vilniaus rotušėje keliauti laimingai ant scenos atsiimti apdovanojimo yra tiesiog nesuvokiama“, – pergale džiaugiasi „Desertai Donas“ komanda.
Įspūdingą desertą konkursui paruošė ir praėjusių metų nugalėtojai „T.A.I.P Cake“, kurie šiemet nustebino komisiją ir festivalio „Revolution“ svečius išskirtinės formos kūriniu – „medine“ belgiško šokolado dėžute, pripildyta citrusinius vaisius imituojančiais pyragėliais.
„Jaučiasi, kad visų konkurse dalyvavusių Lietuvos konditerių lygis yra labai aukštas: netgi pati atradau idėjų, kurias su malonumu pakartosiu ir namuose. Kalbant apie nugalėtojus, jų tortas pasižymėjo idealiai subalansuota skonių palete, kurios daliai konkurentų galbūt šiek tiek pritrūko“, – priduria B. Nicholson.
Tortų konkurse taip pat buvo galima pamatyti žagarėliais papuoštą 4-ių aukštų Napoleoną, du tradicinius skonius – Napoleoną ir Medutį – sujungiantį ir perlais apkarstytą tortą, bei didelį, puošnų, į vestuvinę suknelę panašų šventinį tortą.