„Monai“ – namų restoranas, kuriame kiekvieno svečio apsilankymą norime paversti jaukiu ir įsimintinu.
Improvizuojame virtuvėje, svečiui leisdami stebėti savo kūrybinį procesą. Kitaip sakome – virtuvė be paslapčių.
Ingredientai paprasti, aiškūs, atpažįstami, tačiau gaminami taikant įvairias technologijas, kurios padeda patiekalui atsiskleisti.
Vyrauja žuvies, jūros gėrybių ir mėsos patiekalai, paruošti subtiliai, stilingai ir su didele meile“, – apie restoraną pasakoja jo atstovai.
Čia šeimininkaujantis virtuvės šefas Vytautas Samavičius visuomet randa, kuo nustebinti pačius išrankiausius lankytojus.
Gurmaniškiausiems lrytas.lt skaitytojams V.Samavičius siūlo pabandyti pasigaminti subtilaus skonio patiekalą iš pavasarinių gėrybių – antiena įdarytas moreles, arba briedžiukus.
Antiena įdarytos morelės
Reikės (1 porcijai):
- 140 g šviežių morelių (briedžiukų)
- 30 g rūkytos antienos krūtinėlės
- 10 g grikių
- 80 ml antienos sultinio
- 30 g sviesto
- 100 ml aliejaus
- 2 g šviežių lapinių petražolių
Kaip gaminti
Morelės nuplaunamos ir verdamos pasūdytame vandenyje apie 4–5 minutes.
Antienos krūtinėlę sumalame, įpilame antienos sultinio, išmaišome iki vientisos masės, dedame petražolių.
Grybus įdarome antiena.
Į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, apkepame grybus iš abiejų pusių po maždaug 2 minutes, įdedame apie 10 g sviesto ir dar minutę pakepame.
Antienos sultinį užverdame ir dedame apie 20 g šalto sviesto ir lengvai su šluotele išplakame iki kremiškos tekstūros. Pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
Į keptuvę įpilame apie 100 ml aliejaus, įkaitiname ir dedame žalius grikius. Kai grikiai pradeda sproginėti, juos nukošiame per sietelį, pagardiname druska.
Grybus patiekiame į lėkštę, užpilame antienos sultinio padažu ir užberiame spragintus grikius.
Skanaus!