Todėl TV3 laida „Kotrynos burtai“ taps geru įkvėpimu tiems, kurie pavasarį nori pradėti su gardžiais, tačiau lengvai paruošiamais patiekalais.
„Gaminsiu lengvus, pavasariškus patiekalus. Pavasarį pasitiksime ne tik su pievagrybių troškiniu ir žiedinių kopūstų koše, bet ir su žaliųjų citrinų pyragu“, – nepamirštamiems pietums anksčiau kvietė laidos vedėja Kotryna Starkienė.
Deserto receptą galite pamatyti laidoje, o kaip paruošti pagrindinį patiekalą, Kotryna atskleidžia nedelsdama.
Pievagrybių troškinys
Reikės:
- 500 g pievagrybių;
- svogūno;
- 3 česnako skiltelių;
- 5 v. š. obuolių acto;
- stiklinės sultinio;
- šaukštelio grūdėtų garstyčių;
- šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
- šaukšto „Vorčesterio“ padažo;
- 4 šaukštų grietinės.
Gaminimo eiga:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir viską pakepinkite alyvuogių aliejuje. Kai svogūnai suminkštės, išimkite juos iš keptuvės.
Pievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite į tą pačią keptuvę, kur kepė svogūnai. Grybus kepkite tol, kol jie suminkštės ir išgaruos visas skystis.
Tuomet į keptuvę su grybais įdėkite garstyčių, paprikos miltelius, „Vorčesterio“ padažą, actą ir supilkite sultinį. Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite 10 minučių.
Sudėkite grietinę ir troškinkite tol, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pievagrybius patiekite su bulvių arba žiedinių kopūstų koše.
Žiedinių kopūstų košė
Reikės:
- žiedinio kopūsto;
- gabalėlio sviesto;
- pusės stiklinės sultinio;
- saujos tarkuoto kietojo sūrio;
- kelių šaukštų grietinės.
Gaminimo eiga:
Žiedinį kopūstą suskirstykite smulkesniais žiedynais ir apkepinkite svieste tol, kol gražiai apskrus. Įpilkite sultinio ir troškinkite, kol suminkštės.
Žiedinius kopūstus sutrinkite iki košės konsistencijos. Įdėkite sūrio, kelis šaukštus grietinės, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.