Laidos vedėja Kotryna Starkienė šiai šventei, kurią šiemet minėsime vasario 13-ąją, kvies pasiruošti kartu.
„Kepsiu plonus ir traškius bulvinius blynus, kuriuos patieksiu su rūkytos lašišos užtepėle. O saldumynų mėgėjams – saldūs, minkšti blyneliai su obuoliais“, – pasisemti idėjų Užgavėnėms kviečia Kotryna Starkienė.
Saldžiųjų blynelių paslaptimis Kotryna dalijasi nedelsiant.
Obuoliniai blynai
Reikės:
- 2 puodelių raugintų pasukų;
- 2 puodelių kvietinių miltų;
- kiaušinio;
- poros šaukštų cukraus;
- pusės šaukštelio sodos;
- kelių obuolių.
Gaminimo eiga:
Raugintas pasukas supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir išplakite. Miltus sumaišykite su soda ir pusę jų suberkite į pasukas. Maišykite tol, kol masė taps vientisa tešla, be gumuliukų. Tuomet suberkite likusius miltus, užmaišykite tirštą tešlą.
Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Obuolių gabalėlius suberkite į tešlą ir viską gerai išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, palaukite, kol aliejus įkais, o tuomet dėkite šaukštą tešlos. Kepkite tol, kol viena pusė apskrus. Tuomet apverskite, ir kepkite, kol pilnai iškeps. Iškeptus blynus pabarstykite cukraus pudra ir tuoj pat patiekite.