Maisto tinklaraštininkė Amelija: apie kokybiškų produktų svarbą, vaikystės skonius ir neįsivaizduojama gyvenimą be pieno

Pasaulis jau daugiau nei du dešimtmečius seka įvairius maisto tinklaraštininkus, kurie su žmonėmis noriai dalijasi receptų paslaptimis, įgūdžiais virtuvėje ir pasakojimais apie maistą. Maisto tinklaraščių krikštatėviu laikomas amerikietis Jim Leff, kuris dar 1997 m. internete ėmė pasakoti apie tai, ką jis valgo pietums bei dalintis maisto nuotraukomis.

Pienas.<br>123rf nuotr.
Pienas.<br>123rf nuotr.
Amelija Kuzmarskė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Amelija Kuzmarskė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-02 11:35

Į Lietuvą ši mada atėjo maždaug prieš 15 metų, o dabar ne vienas maisto tinklaraštininkas yra subūręs milžiniškas gerbėjų auditorijas. Dažnai tokios socialinių tinklų personos daro didelę įtaką žmonių valgymo įpročiams. Ne išimtis ir viena populiariausių šalies maisto tinklaraštininkių – Amelija Kuzmarskė.

Maisto tinklaraštininkės prioritetas – produktų kokybė

A.Kuzmarskės sekėjų armija „Instagram“ socialiniame tinkle išties įspūdinga – jos maisto kelionę ir asmeninį gyvenimą šiame socialiniame tinkle stebi daugiau nei 100 tūkst. sekėjų. Influencerės karjerą trijų vaikų mama pradėjo 2018 m., kai gimus jauniausiai dukrai, pajuto vidinį norą dalintis motinystės keliu ir iššūkiais. Vėliau Amelija atrado ir kitą nišą, kurią padiktavo jos pomėgis maisto gaminimui.

Moteris pasakoja, kad jai malonumą kelia neragautų produktų ragavimas, naujų skonių atradimas ir eksperimentai virtuvėje. Jau ne vienus metus šiais džiaugsmais ji dalinasi ir su sekėjais. „Mėgstu gaminti paprastą, bet neprastą maistą“, – sako influencerė. Galbūt todėl ir maisto kokybei ji skiria didžiulį dėmesį. „Noriu, kad aš ir mano artimieji būtų sveiki. Todėl visada stengiuosi atsirinkti sveikesnius produktus. Tikiu, kad nuo maisto kokybės ir pasirinkimų, priklauso žmogaus sveikata, savijauta bei, žinoma, patiekalo skonis“, – pasakoja A.Kuzmarskė.

Maisto tinklaraštininkės meilė maistui susijusi ir su jos atsiminimais iš vaikystės. „Pamenu, kaip per mano gimtadienį, birželį, mama man nuskindavo pirmųjų braškių darže. Skaniausia jas būdavo valgyti sutrintas su šiek tiek cukraus ir užpiltas šaltu pienu. Net saldu prisiminti tą pienišką pirmųjų daržo braškių skonį iš vaikystės“, – prisimena moteris.

Be pieno savo šaldytuvo neįsivaizduoja

Ji sako, kad ir dabar naminis maistas – jos šeimos mitybos pamatas. Amelija pasakoja labai mėgstanti kepti sausainius, keksus, pyragus, bandeles ar duoną. Nenuostabu, kad šalia visų kitų produktų jos šaldytuve, ypatingai svarbią vietą ten užima pienas. „Mūsų šaldytuve pieno galima rasti visada. Savaitgaliais su šeima mėgstame kepti blynus ar vaflius. Mano vaikai apskritai labai mėgsta pieną, todėl be jo neįsivaizduoju ne tik savaitgalio, bet ir apskritai savo šaldytuvo“, – tvirtina garsi moteris.

Kadangi tai neatsiejama Amelijos šeimos raciono dalis, pieno kokybei ji taip pat skiria didžiulį dėmesį. „Pas močiutę gerdavau kaimišką pieną, nes ji turėjo karvę. Tačiau gyvenant dabartinį gyvenimą, gauti tokio pieno man būtų sudėtinga. Todėl dabar renkuosi kokybiškiausią pieną, kokį žinau, ir pasakysiu atvirai, man tai yra „Dvaro“ pienas. Kai atrandu kokybišką ir tinkamą produktą, nematau prasmės ieškoti kitų“, – pripažįsta moteris. 

Pienas, išsaugojęs vertinguosius baltymus

Vertinantys kokybišką pieną puikiai žino, koks turi būti jo skonis, tačiau kokybiškas pienas turi pasižymėti ir savo išsaugotomis maistinėmis savybėmis. Kadangi „Dvaro“ pienas yra pasterizuojamas žemoje temperatūroje, tai padeda išlaikyti maistinę ir biologinę vertes, o svarbiausia – išsaugoti vertinguosius baltymus. Toks pienas visada yra natūralaus, šviežio, gaivaus skonio. Žema pasterizacijos temperatūra – tik vienas iš veiksnių, užtikrinančių išskirtinę pieno kokybę, pabrėžia AB Pieno žvaigždės filialo Panevėžio pienas gamybos vadovė Ernesta Juškevičienė.

Kadangi didelį dėmesį skiria perkamo produkto kokybei, maisto tinklaraštininkė A.Kuzmarskė pripažįsta ir pati apsilankiusi įmonės gamykloje. „Mačiau visą pieno kelią – nuo jo pristatymo iki jo išvežimo į prekybos vietas. Mane sužavėjo gamyklos modernumas bei žmonės, kurie ten dirba“, – pasakoja Amelija.

Maisto tinklaraštininkė A.Kuzmarskė tikina, kad kiekvienas žmogus savo maisto racioną turėtų pildyti pagal savo prioritetus. „Šiais, greitos informacijos laikais, labai sunku nepasimesti tarp įvairių tyrimų, straipsnių ir nurodymų, kas yra sveika, o ko reikėtų vengti. Aš skaitau patikimą informaciją, ją tikrinu ir pritaikau savo poreikiams“, – pasakoja influencerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.