Pagrindinis biskočių ir itin į juos panašių kantučių (it. „cantucci“) skirtumas yra jų kilmė: kantučiai yra iš Toskanos miesto Prato, o biskočiai – iš Emilijos-Romanijos regiono. Biskočiai ir kiek turtingesni – čia dedami ne tik migdolai, bet ir kiti įvairūs riešutai, džiovinti vaisiai ar net šokolado gabaliukai.
Šių sausainių galite pasiruošti ir gerokai iš anksto – laukti, kol bus patiekti ant vaišių stalo, jie gali gana ilgai. Tokio gardumyno dėžutė ar stilingai Kalėdų tema dekoruotas stiklainis ir puiki šventinė dovana artimiesiems ar bičiuliams. Juk valgomos dovanos – vienos smagiausių.
Skanaus!
Biskočiai su riešutais ir šokolado gabalėliais
Reikės:
- 80 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 4 kiaušinių;
- 450 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 250 g riešutų (pagal skonį);
- 100 g džiovintų vaisių;
- 100 g šokolado.
Kaip gaminti:
Sviestą suplakite su cukrumi.
Po vieną įmuškite 4 kiaušinius, išplakite.
Berkite miltus ir kepimo miltelius. Jeigu matote, kad minkant labai limpa, po truputį įdėkite papildomai miltų, tik nepadauginkite.
Berkite apie 250 g riešutų pagal skonį (aš dėjau 100 g lukštentų pistacijų, 50 g migdolų) ir džiovintų vaisių (dėjau 100 g džiovintų spanguolių).
Berkite šokolado lašelių.
Suminkykite tešlą ir palikite ją bent valandą pastovėti šaldytuve. Ištraukę padalinkite į keturias dalis, padarykite ritinėlius.
Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–30 min.
Ištraukę šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite norimo dydžio riekelėmis ir dar kartą šaukite į orkaitę, kol gražiai apkeps.