„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė sako, kad rinkdamiesi desertus parduotuvėse pirkėjai daugiausiai dėmesio skiria jų šviežumui ir išvaizdai, o kalėdiniu laikotarpiu populiariausi būna klasikinių skonių kepiniai. Tiesa, tautiečiai nevengia vaišių stalo paįvairinti ir gurmaniškomis asortimento naujovėmis.
„Pastebime, kad mūsų pirkėjai ir žiemos šventėms dažniausiai renkasi „Kuršėnų“ varškės vyniotinį bei jau klasika tapusį tortą su maskarponės sūriu. Tiesa, domisi ir naujovėmis – pavyzdžiui, noriai perka ir mūsų meistrų pagamintą „Karališką“ tortą su maskarponės sūriu, kuris ne tik papuoštas, bet ir viduje gausiai pagardintas šilauogėmis.
Vienu didžiausių žiemos švenčių hitu galima tituluoti ir išskirtinio grožio baltą tortą su spalvotais biskvitais „Pūga“, kuris yra gaminimas išskirtinai tik kalėdiniu laikotarpiu“, – sako I.Trakimaitė-Šeškuvienė.
„Torta tenerina“ pagal Gian Luca Demarco
„Ruošiantis šventėms ir planuojant vaišių stalą daugeliui turbūt norisi susidėlioti tokį meniu, kuris nereikalautų daug laiko ir pastangų virtuvėje, tačiau kurio patiekalai savo skoniu, išvaizda ir aromatu nustebintų artimuosius bei svečius“, – priduria I.Trakimaitė-Šeškuvienė.
Norintiems savo artimuosius ir bičiulius nustebinti namuose ruoštais rankų darbo desertais, gardaus ir minkšto itališko šokoladinio torto idėją siūlo virtuvės šefas ir kulinarijos idėjų partneris Gian Luca Demarco.
„Torta tenerina“ – taip itališkai skamba šis be galo gardus, minkštas ir burnoje tirpstantis šokoladinis pyragas. Jį pasigaminti – labai paprasta ir visai nebrangu“, – sako virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Itališkas šokoladinis tortas
Tortui paruošti reikės:
- 200 g juodo šokolado (ne mažiau nei 55 proc. kakavos);
- 100 g sviesto;
- 4 vnt kiaušinių;
- 150 g cukraus;
- 50 g miltų.
Gaminimas:
Sutrupinkite šokoladą ir kartu su sviestu išlydykite inde, pusiau panardintame vandens vonelėje. Atskirame inde standžiai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su cukrumi. Trynius su cukrumi taip pat išplakite inde, kol masė pabaltuos ir ištirps cukrus.
Šokoladą sumaišykite su plaktais baltymais iki vientisos masės, vėliau sudėkite trynius ir miltus. Viską dar kartą sumaišykite.
Sutepkite skardą sviestu, pabarstykite miltais. Pilkite tešlą ir kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi ir ragaukite!