Atskiros erdvės darbui, poilsiui, kavos pertraukėlėms
IKEA yra ne tik vieta įsigyti sprendimų namams, tačiau ir restoranas pusryčiams, kolegų pietums, šeimos vakarienei ar tiesiog pasilepinimui su kava ir desertu darbuojantis prie nešiojamojo kompiuterio.
„Po renovacijos švediškame restorane lankytojų laukia dar daugiau spalvų, jaukumo ir patogumo. Nuo šiol čia – daugiau nei 400 sėdimų vietų ir galimybė rinktis skirtingas erdves, pagal savo poreikius. Atskiras zonas įrengėme atvykstantiems praleisti laiką su šeima, pietaujantiems su kolegomis, ieškantiems ramios vietos darbui ir susitikimams ar tiesiog norintiems jaukiai prisėsti su puodeliu kavos“, – sako IKEA Lietuva rinkos vadovė Jolita Juodzevičienė.
Patiekalai už patrauklias kainas ir čia pat kuriami desertai
Švediško restorano valgiaraštyje visada yra šviežio ir kokybiško maisto už daugeliui prieinamą kainą. Be garsiųjų švediškų kukulių su garnyru, lašišos ir kitų švediškų patiekalų, nuolat atsinaujinančiame valgiaraštyje restorano lankytojai randa ir tradicinių lietuvių virtuvės skonių: bulvinių blynų, šaltibarščių. Sočiųjų pusryčių rinkinys kainuoja vos 3 eurus, pietūs su sriuba ir karštu patiekalu prasideda nuo 3,80 Eur, porcija ikoninių švediškų kukulių – nuo vos 3,79 Eur, o patiekalai vaikams su sultimis – nuo 2,69 Eur. Tuo metu šviežių desertų pasiūlymų galima rasti vos nuo 1,49 Eur.
„Nuolat siekiame, kad šviežias ir kokybiškas švediškos virtuvės įkvėptas maistas būtų prieinamas daugeliui, kaip ir tvaresnės patiekalų alternatyvos be mėsos. Dėl to investuojame, kad augalinių švediškų kukulių porcija restorane kainuotų netgi mažiau nei tradicinių su mėsa. Šviežumą užtikrina ir čia pat auginami mikrožalumynai. Pačiame restorane yra įkurtas vertikalusis daržas – žalumynus ir salotas patiems leidžianti užsiauginti sistema. Šviežiai užaugintais žalumynais gardiname švediškame restorane ruošiamus patiekalus“, – sako IKEA atstovė.
Pasak jos, ne vienas nustemba pirmą kartą paragavęs restorano meniu esančių desertų, kurių didžiąją dalį kuria ir čia pat gamina patys IKEA konditeriai: morkų keksiukų su apelsinų džemu, panakotos, daugelio pamėgto morenginio pyragaičio „Pavlova“ ir kt.
Spalio 26–27 d., pirkėjų lauks nemokamos pramogos ir vaišės
Jau spalio 26–27 d. IKEA parduotuvėje Vilniuje duris atvers atsinaujinęs švediškas restoranas. Atidarymo proga lankytojams nuotaiką palaikys IKEA personažai bei skanios ir smagios staigmenos.
- Nuo 12 iki 18 val. šalia restorano lifto vyks fotosesija ant geltonojo kilimo.
- 10, 12, 13, 15, 17, 19 val. lankytojai bus vaišinami nealkoholiniu putojančiu gėrimu.
- Nuo 12 iki 15 val. ir nuo 17 iki 19 val. lankytojai bus vaišinami šefo komplimentu – specialiai atidarymui sukurtu patiekalu.
- Nuo 11.30 iki 13 val. ir nuo 17 iki 19 val. gros gyva muzika.
- Nuo 15 iki 19 val. lankytojai galės pasimėgauti švediška kavos pertraukėle „fika“ ir pasivaišinti šviežiomis bandelėmis.
- 16–19 val. švediškame restorane vyks kulinarinės dirbtuvės vaikams. Mažieji mokysis pasigaminti sveikų užkandžių ir dekoruoti pietų dėžutes.