Erdviame Šeduvos konferencijų centre talentingi ilgametę patirtį turintys virtuvės šefai dalijosi kūrybinėmis idėjomis, gastronominėmis patirtimis, demonstravo meistriškumą, akcentavo sezoninius produktus, tvarumo principus, rėmėsi įvairių pasaulio virtuvių interpretacijomis.
Išskirtinį meniu ruošė tarptautinių čempionatų dalyviai: Aldona Gečienė, viešbučio „Vilnius Grand Resort“ restorano šefė; Honorata Lyndo, dirbanti restorane „Neringa“; Edgaras Rutkauskas, restoranų „Apvalaus stalo klubas“ ir „Miesto sodas“ šefas; Renaldas Bujokas, „Unilever Lietuva distribucija“ atstovas; virtuvės meistras iš Latvijos restorano „Reaton“ Edgards Jaunzems; konditerė Živilė Majaraitė, dirbanti viešbučio „Palanga Life Balance SPA Hotel“ restorane.
Virtuvės meistrės Aldona Gečienė ir Honorata Lyndo svečius vaišino rudens skonių deriniais: antienos krūtinėlės užkandžiu su fetos sūrio putomis, morkų geliu, anyžinėmis slyvomis ir morkų žalumos aliejumi.
Akcentuodamas tvaraus maisto produktų vartojimą, virtuvės šefas Renaldas Bujokas pristatė mėsos alternatyvą: veganišką balandėlį su bulvių ir pastarnokų piure, daržovių „Espuma“ ir morkų traškučiu.
Virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas skonių kelionę tęsė ir svečius nustebino svieste troškinta raja, salierų piure, marinuotais pankoliais, gruzdintomis bulvėmis su kaparėliais, fermentuotais salierais, žuvies sultinio padažu ir kalmarų traškučiu.
Virtuvės meistras iš Latvijos Edgars Jaunzems džiugino netikėtais deriniais: ėrienos kepsniu, polenta su pekorino sūriu, lotoso šaknimi, kokoso pieno padažu su žolelių aliejumi, puošė traškučiu iš „spring rolls“ raudono vyno acte, žaliųjų citrinų ir mėtų tapijokos perlais.
Abejingų nepaliko bei skanius įspūdžius dovanojo konditerijos meistrė Živilė Majaraitė, pristačiusi gaiva dvelkiantį desertą – „Golden“ obuolių putėsius su granatų įdaru, lazdynų trupiniais, granatų ir šampano šerbetu. Živilei Majaraitei pasiruošti padėjo ir kūrybinėmis įžvalgomis pasidalino mentorė, tarptautinių čempionatų prizininkė, Dovilė Valentienė.
Bernardas Anužis papasakojo apie šią vasarą startavusį „Gastro Tips“ edukacinį video projektą su profesionalais, kuriame virtuvės šefai dalijasi naudingais patarimais, receptų idėjomis, atskleidžia savo virtuvės paslaptis.
Šefus šmaikščiai kalbino ir renginį vedė Tvaraus maisto akademijos dėstytojas šefas Justinas Kapkovičius.
Renginio metu asistavo jungtinė restorano ir Šiaulių technologijų mokymo centro padavėjų komanda – pastariesiems tai buvo proga patobulinti profesinius ir praktinius įgūdžius.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija vienija profesijos bendraminčius, dalijasi gastronominėmis žiniomis, ilgamete patirtimi, kūrybiniais atradimais. Kuriant ir atnaujinant rudens sezono valgiaraščius, rekomenduoja semtis meistrytės idėjų, naudoti sezoninius produktus, remtis tvarumo principais.