Ne kartą su princu Williamu susitikęs garsus virtuvės šefas Aldo Zilli patvirtino, kad karališkosios šeimos atstovas jam atskleidė mėgstamiausią sūnaus valgį – tai klasikinis ir daugelio mėgstamas itališkas patiekalas.
„Jo sūnaus mėgstamiausias patiekalas yra spagečiai „Carbonara“, todėl laukiu princo skambučio, kad galėčiau paruošti šį patiekalą jo sūnui.
Jei George'as paragaus mano paruošto „Carbonara“, jis niekada nebenorės kitų“, – kalbėjo italų kilmės šefas, dirbantis Jungtinėje Karalystėje.
Lengvam ir nebrangiam princo George'o pamėgtam patiekalui paruošti reikia tik keturių pagrindinių ingredientų: kiaulienos šoninės, kiaušinių, sūrio ir spagečių.
Dėl skonio pridedama alyvuogių aliejaus (nebūtinai), juodųjų pipirų ir druskos, česnakų.
BBC laida „Great Britain Budget Menu“ neseniai pasidalijo nebrangiu „Carbonara“ spagečių receptu.
Pagal jį patiekalą galima pagaminti per tiek laiko, kiek verda spagečiai, rašo „Express“.
Spagečiai „Carbonara“
Reikės:
- 400 g spagečių
- vieno šaukšto alyvuogių aliejaus
- 200 g šoninės, supjaustytos plonomis juostelėmis ar kubeliais
- vienos česnako skiltelės, nuluptos ir smulkiai supjaustytos
- 4 kiaušinių trynių
- 50 g tarkuoto kietojo sūrio – pekorino ar parmidžano
- 50 ml riebaus pieno
- druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Dideliame puode pasūdytame vandenyje išvirkite spagečius pagal pakuotės instrukcijas.
Tuo metu ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę. Įpilkite aliejaus, o jam įkaitus suberkite šoninę ir kepkite dvi ar tris minutes arba kol iškeps. Sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, tris ketvirtadalius tarkuoto kietojo sūrio ir pieną.
Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Kai spagečiai išvirs, supilkite juos į rėtį, pasilikite puodelį vandens, kuriame jie virė. Spagečius dėkite į keptuvę su šonine ir česnaku (keptuvė turi būti nukelta nuo ugnies, kad kiaušiniai nesuvirtų). Iškart supilkite kiaušinių ir sūrio mišinį, gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu. Jei padažas per tirštas, praskieskite trupučiu vandens, kuriame virė makaronai.
Apibarstykite likusiu sūriu ir iškart patiekite.