Iš Vilniaus kilęs 37 metų vyras dirba Anglijoje gerai žinomame restoranų tinkle „Wagamama“ – jis yra vienas iš vyriausiųjų virėjų (angl. senior sous chef).
Suktis virtuvėje mėgstantis Miroslav nepamiršo ir lietuviškos virtuvės – kone kasdien namuose paruošia ką nors lietuviško.
Prieš dešimtmetį jis ėmė domėtis desertais, kurti tortus.
„Tai nėra mano pajamų šaltinis, iš to aš neužsidirbu. Sakyčiau, kad tai labiau hobis – gaminu pagal draugų ir pažįstamų užsakymus už simbolinę kainą, kuri padengia produktų kaštus, ir tiek. Tai leidžia man praktikuotis, kadangi vis bandau kažką naujo. Ir draugai patenkinti, nes jiems pigiau, ir man gerai, nes kiekvienas tortas man yra pamoka“, – šyptelėjo Miroslav.
Jokių konditerijos mokslų nebaigęs vyras mokosi žiūrėdamas laidas, video, pagal nuotraukas – taip po truputį formuojasi jo individualus stilius.
Puošdamas tortus jis išbando daug įvairių technikos elementų, šiuo metu yra pamėgęs aerografiją (angl. airbrushing) valgomaisiais dažais.
„Kažkada teko piešti grafičius, ir dabar paprasčiausiai tą patirtį prisimenu puošdamas tortus“, – paaiškino tortų kūrėjas.
Jis džiaugiasi, kad tortus užsakantys draugai leidžia jam improvizuoti ir kurti taip, kaip norisi jam pačiam. Dažniausiai Miroslav gauna tik temą: „Labai smagu, nes tai suteikia man daug laisvės mano paties idėjoms, niekas nespraudžia į jokius rėmus, ir kiekvienas tortas yra vienetinis.“
Sukurti vieną tortą užtrunka 6–10 valandų. Jam sunku išskirti kurį nors vieną – visi jo tortai individualūs, įdomūs ir nepakartojami.
„Visus dukrelės gimtadienio tortus pagaminau pats, o iš viso jau nesuskaičiuočiau, kiek jų esu pagaminęs – bet tikrai daug“, – patikino M. Kazakevič.
Talentingo virėjo sukurtus tortus galima peržiūrėti jo paskyroje: miroslav_kazakevich