Renginyje Druskininkuose – pavasariu dvelkiantis meniu ir žaisminga nuotaika

2023 m. vasario 24 d. 14:55
Laukiant šiltojo sezono starto gausėja renginių ir susitikimų. Vienu iš jų tapo elegantiška vakarienė Druskininkuose vasario 22-ąją, trečiadienį, „Gero skonio“ klubui pakvietus svečius į „Grand SPA Lietuva“ restoraną „Keturi vėjai“. Nemažai vakaro akcentų buvo kaip tik susiję su pavasariu – nuo vakaro meniu iki pokalbių apie būsimo sezono planus.
Daugiau nuotraukų (97)
„Gero skonio“ klubo renginiai, inicijuojami žurnalo „Geras skonis“ ir įvairiuose Lietuvos restoranuose organizuojami kartu su partneriais, grįžo su nauja energija, o viešnagė Druskininkuose visai neatsitiktinė – juk tai vienas gražiausių Lietuvos kurortų.
Klubo vakaras buvo taip ir pakrikštytas – „Pavasariui artėjant“, o šis metų laikas simbolizuoja lengvesnius patiekalus, gėrimus, taip pat daugiau spalvų, šviesos ir žaismingumo.
Tokia nuotaika padėjo pasirūpinti vakaro partneriai, paprastai tampantys „Gero skonio“ klubo bičiuliais. Gėrimais, kuriuos degustavo vakarienės dalyviai, pasirūpino įmonė „Wood&Wine“, nuo 2019 metų į Lietuvą vežanti vynus iš Moldovos.
Kitu vakaro partneriu, užtikrinusiu, kad restorano virtuvės komanda galėtų kurti patiekalus iš aukščiausios kokybės mėsos, tapo įmonė „Baltic Larus“. Vakarienės patiekalai iš triušienos, antienos bei sausai brandintos jautienos buvo pagaminti būtent iš šios bendrovės produkcijos.
Bet kurios vakarienės metu atkreipiame dėmesį, iš kokių indų valgome, kokiose taurėse teliūskuoja gėrimai, pagaliau, ar patogiai sėdime. Šioms detalėms vakarienės metu buvo skirtas specialus dėmesys, nes į jas atidžiau pažvelgti kvietė trečiasis vakaro partneris – įmonė „ForHoreca“, restoranus ir viešbučius aprūpinanti nuo tekstilės ar indų iki baldų. Kai kurie svečiai turėjo progą sėdėti ant įmonės pristatytų kėdžių ar valgyti iš ypatingų lėkščių.
Gastronomijos kultūrai skirtuose renginiuose svarbus dėmesys visada skiriamas maistui, jokia išimtis ir vakarienė Druskininkuose, kuria pasirūpino restorano šefas Tomas Mockūnas su savo komanda. Šis talentingas virtuvės meistras yra nuolatinis įvairių čempionatų dalyvis ir laureatas, o restorane „Keturi vėjai“ darbuojasi jau net 12-a metų.
Ko gi skanavo svečiai, kaip gi pavasaris skleidėsi lėkštėse?
Kol svečiai gužėjo į restoraną, jau atvykusieji turėjo progos paragauti moldaviško putojančio vyno, o tada atėjo metas sėsti prie staliukų. Susirinkusiuosius pasveikinus vakaro vedėjai Daivai Tamošiūnaitei, „Gero skonio“ redaktorei Rasai Ščeponienei bei „Grand SPA Lietuva“ atstovams, vakarienės startas buvo paskelbtas su šaltuoju užkandžiu, kuriuo tapo jautienos kapotinis, pateiktas su kalendrų majonezu, kiaušinio tryniu ir ančių taukuose keptomis bulvytėmis. Prie jo derintas raudonasis vynas iš Moldovos.
Visai netrukus – kitas, šįsyk karštasis, užkandis bei prie jo derantis vynas. Tai buvo ilgai virta triušiena, patiekta su keptu baravyku, grybų kroketu ir „foie gras“ puta. Triušiena – žymiai švelnesnio skonio mėsa, nei jautiena, tad neatsitiktinai prie šio užkandžio buvo kviečiama ragauti rožinio vyno.
Pagrindiniam vakarienės patiekalui restorano šefas paruošė kai ką ypatingo – lėtai ruoštą antienos krūtinėlę su spanguolių glazūra ir svogūnų kremu.
Jei būtų vykusios pavasariškiausios to vakaro lėkštės rinkimai, nemažai svečių būtų balsavę už desertą. O tai buvo veganiškas bazilikų musas, pateikiamas su marinuotomis braškėmis, bazilikų ir laimo šerbetu. Juk ko pirmiausiai tikimės iš pavasario, jei ne lengvumo, gaivumo ir žalumos. Prie šio skanėsto puikiai derėjo baltasis vynas.
Žurnalas „Geras skonis“, jau dvidešimt dvejus metus rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.