Populiariausi patiekalai – cepelinai – „džiaugsmo piliulės“
„Maitinimo srityje dirbame jau ne vienerius metus, tad iš turimų skaičių matome, jog pajūrio gyventojų mėgstamiausių patiekalų topas ne itin keičiasi. Nors valgiaraštį nuolat atnaujiname ir stengiamės įtraukti kuo įdomesnių patiekalų, klientų skonis nekinta. Tai neabejotinai yra ir mūsų virtuvės meistrų įvertinimas, vadinasi, mūsų pasiūlymai gardūs, tinka ir akiai, ir skrandžiui“, – tikina pietaviečių tinklo „Romdera“ vadovas N. Domarkas.
Taigi, koks klaipėdiečių skonis buvo 2022 metais? Nors darbo dienomis pietavietėse galima rasti bent po vieną žuvies patiekalą, tačiau, kaip bebūtų keista, pagal populiarumą žuvis yra tik penktoje klientų pasirinkimų vietoje. Kitos penketuko vietos tenka mėsos patiekalams arba patiekalams su mėsa.
Štai ketvirtąja pozicija dalijasi du klasikiniai patiekalai – karbonadas ir jautienos troškinys, o trečioje vietoje atsidūrė lazanija.
Anot N. Domarko, ja virtuvės šefai didžiuojasi gal netgi labiausiai, nes įsiūlyti išrankiems klientams itališką patiekalą ir pelnyti simpatijų yra gana sudėtinga.
„Mūsų klientams visiškai nesvarbu, ar lazanija klasikinė su kiauliena, ar vegetariška – su varške ir špinatais, šis patiekalas paklausus 5 dienas per savaitę visus metus“, – itališko patiekalo populiarumą įvertina įmonės vadovas.
Kaip rodo praėjusių metų pardavimų statistika, mėgstamiausi klaipėdiečių patiekalai, atsidūrę sąrašo antroje ir pirmoje vietoje, – Kijevo kotletas ir tarkuotų bulvių cepelinai.
„Nieko nuostabaus – jie visuomet pakliūva į mėgstamiausių patiekalų topus. Tai sotūs, šiltų prisiminimų suteikiantys patiekalai, kuriuos kai kurie vadina „džiaugsmo piliulėmis“. Išties suvalgius porciją, pusdienį gali būti ramus – alkis greitai nepakutens pilvo“, – šypsosi N. Domarkas.
Kvies klientus formuoti valgiaraštį
Direktorius, įvertinęs, jog mėsa yra dažnas lietuvių pasirinkimas, šįmet nusprendė valgiaraštį paįvairinti vegetarišku maistu. Tačiau tai nebuvo vienintelis argumentas.
„Mes linkę įsiklausyti į klientų norus, pageidavimus. Pastaruoju metu žmonės vis dažniau dairosi vegetariškų pasirinkimų. Nors turime kelių rūšių blynų, vegetarišką lazaniją, tačiau nusprendėme pasiūlyti įdomesnių ir išraiškingesnių skonių.
Mūsų virėjų komanda mano, jog lankytojams turėtų patikti cukinijų blyneliai, daržovių paplotėliai, saldžiųjų bulvių karis, avinžirnių ir daržovių kąsneliai, daržovėmis įdarytos paprikos, bolivinių balandų, špinatų ir pievagrybių troškinys, lipnūs žiediniai kopūstai su sezamais, špinatais įdarytos makaronų kriauklės, pita su avinžirniais ir panašiai.
Žodžiu, sugalvojome daugiau nei 10 vegetariškų patiekalų, bandome, eksperimentuojame.
Pietavietėse bei socialiniuose tinkluose klientų prašysime pasakyti nuomonę apie mūsų sugalvotas naujienas, išrinkti, kokius patiekalus norėtų matyti mūsų meniu. Juk sena tiesa, kad įvairi ir subalansuota mityba sukuria didesnį pasitenkinimą, dovanoja gerų emocijų, leidžia įvertinti derinius, atrasti, kas patinka. Ši taisyklė, beje, galioja ir visavalgiams“, – sako N. Domarkas.
Anot įmonės vadovo, klientų nuomonė apie virtuvės meistrų naujienas bus išraiškinga – daugiausia įvertinimų sulaukę patiekalai papildys pietaviečių valgiaraštį.
„Mūsų ryšys su klientais – kaip su gerais bičiuliais, todėl norime ir naująjį meniu kurti bendrai, kad atėję žmonės rastų ne tik tai, ko tikisi, nes tradicinius mėgstamus patiekalus tebetieksime, bet ir dar daugiau“, – tikina vadovas.
Beje, šįmet klaipėdiečiai pietauti kviečiami į dar vieną naują vietą – pietavietė įsikūrė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastate.
N. Domarkas priduria, kad jo įmonės kolektyvas vis pajuokauja, jog naujas taškas yra saugiausia pietų vieta ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje.