Šis vakaras, kuram smagiai „dirigavo“ jo vedėja Daiva Tamošiūnaitė, žinoma, nebūtų įvykęs be tvirtų partnerių draugystės ir paramos.
Vakaro „Monte Pacis“ erdvėje rėmėjais šįkart tapo „Baltic Larus“ – iš jos produkcijos buvo pagaminti patiekalai, kurių skanavo susirinkusieji. Kompanija „Prike“, viena iš lyderiaujančių savo srities įmonių, kuri jau 20 metų importuoja aukštos kokybės gėrimus, tą vakarą pristatė žymiausius konjako gamintojus „Hennessy“ namus. Vos tik avykę svečiai buvo vaišinami aperityvu, pavadintu „French 75“, kuriame figūravo būtent šis konjakas.
Trečiuoju vakaro partneriu tapo lietuviška įmonė „Choco group“, jau keletą metų gaminanti išskirtinį šokoladą, o tąvakar pristačiusi prekinį ženklą „Mulate“. Pagaliau vakaras niekaip nebūtų įvykęs be nepaprasto komplekso „Monte Pacis“ šeimininkų svetingumo ir jo darbuotojų su vyriausiuoju šefu Raimundu Dambrausku priešakyje ypatingos atidos svečiams. Tą vakarą virtuvės šefas gavo malonią užduotį paruošti svečiams ypatingus patiekalus iš jautienos, triušienos bei antienos.
Pirmuoju šefo ir jo komandos pristatytu patiekalu tapo ančių kepenėlių paštetas su vyšnių glazūra, brijošės duona, meduolių skonio sausainiu. O jį lydėjo kokteilis, paruoštas iš konjako, kinrožės, rožinio pipiro, itališko aperityvo. Beje, verta pridurti, jog prie maisto derinamiems kokteiliams tą vakarą buvo skiriamas ypatingas dėmesys.
Tas pats kokteilis lydėjo ir antrąjį patiekalą, kuriuo tapo štai toks derinys: antienos krūtinėlė, keptas raudonasis kopūstas, sūdytos karamelės kremas, lazdyno riešutai, Pažaislio obuolių čatnis, šokolado su apelsinais ir cinamonu padažas.
Galbūt kai kam šokolado derinimas prie mėsos galėjo pasirodyti neįprastas, tačiau paragavusieji galėjo įsitikinti, koks tai nuostabus sprendimas. Juolab, kad pats „Mulate“ šokoladas yra ypatingas – pripažintas ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, o kokybė ne kartą įvertinta tarptautiniuose konkursuose nuo Jungtinės Karalystės iki Vokietijos ar JAV.
Trečiuoju atvykėliu ant vakaro svečių stalelių tapo patiekalas iš brandintos „Black Angus“ jautienos mentės, degintos saliero šaknies, saliero šaknies kremo bei šokolado padažo su kava. Patiekalą lydėjo prie jo tinkantis kokteilis.
Svečiams sudalyvavus smagioje šokoladu ir muzika paskanintoje užduotyje, juos buvo pasiruošęs palepinti vakaro desertas – imperatoriškasis Pažaislio medutis, kokosų „Chantilly“ kremas, svarainiai, jubiliejinis „Pažaislio midus“, prie kurio atkeliavo kokteilis, sudarytas iš tokių sudedamųjų dalių, kaip konjakas, baltoji arbata, vynas bei citrinos rūgštis.
Galiausiai, svečiams persikėlus į komplekso Klaros Izabelės salę II aukšte, ten jų laukė paskutinė to vakaro gastronominė kelionė – šokoladų ir konjako degustacija, užbaigusi nepaprastai šiltos ir džiaugsmingos nuotaikos kupiną bičiulių susitikimą.
Žurnalas „Geras skonis“, jau dvidešimt dvejus metus rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų. Vakarykštis susitikimas tapo antruoju po visus išvarginusios pasaulinės pandemijos, tad buvo dar džiugesnis nei įprastai.