Nors skubėti į darbą ryte nereikia, kasdien keliuosi 7:00. Tiesiog nesinori pramiegoti dalies dienos.
Pusryčiams tradiciškai – arba grūdėta varškė su įpjaustytais keliais bananais, arba avižų košė.
10:00 aš jau sporto salėje deginu kalorijas, kurios susikaupia dažnai valgant restoranuose.
Sportuoju visada iki 11:30. O tada jau kiek praalkus – malonioji dalis. Važiuoju į vieną iš pamėgtų kavinių dienos pietų. Nežinau, kaip jums, bet man visai nebrangu kavinėje už dienos sriubą ir antrą patiekalą susimokėti 6€.
Sportuoju visada iki 11:30. O tada jau kiek praalkus – malonioji dalis. Važiuoju į vieną iš pamėgtų kavinių dienos pietų. Nežinau, kaip jums, bet man visai nebrangu kavinėje už dienos sriubą ir antrą patiekalą susimokėti 6€.
Tad po apsilankymo Plateliuose įsikūrusioje užkandinėje „Plate lyn“ nusprendžiau pasidalinti su jumis pamėgtais atradimais dienos pietums.
Taip jau nutiko, kad Plateliuose pietavau ne vienas, tad čekyje esanti suma didesnė, nes be sriubų ir karštų patiekalų dar užsisakėme ir giros.
Šioje užkandinėje pietavau pirmą kartą, draugas čia užsuka dažnai, ir jei čia būtų prastas maistas, manęs tikrai nebūtų čia pasikvietęs.
Užkandinės maistas, liaudiškai tariant be jokių mandravonių, tiesiog naminis maistas. Sriubelės, kaip pasakytų žemaičiai, tokios, lyg pas močiutę kaime. Nebepamenu, kada esu valgęs tokios skanios perlinių kruopų agurkinės sriubos.
Pagrindiniams patiekalams lėkštės gal kiek per mažos, nes maisto į jas pridėta sulig kraštais. Mėgstančius pavalgyti, žinoma, tokie vaizdeliai džiugina. Neliūdėjome ir mes, nes restoraninių šedevrų per dažnai prisižiūriu, kad nesidžiaugčiau pamatęs naminį paprastumą.
Porcijos didelės, šonkaulių neįveikiau, kad ir kaip skaniai jie valgėsi su patroškintais kopūstais, bet skrandis turi dugną, tad šiaip taip įveikęs pusę porcijos stebėjau, kaip draugas doroja minkštutėlį kalakutienos troškinį.
Trumpai paminėjęs gerą užkandinę Plateliuose pereinu prie 3 maitinimo įstaigų Klaipėdoje, kuriose aš dažniausiai pietauju.
Dažniau renkuosi maitinimo įstaigas, kuriose padavėjai aptarnauja prie staliukų. Nevengiu ir valgyklų, bet kai už panašią pinigų sumą gauni patiekalus ant stalo, o ne pats juos nusineši ant padėklo, manau, kiekvienam yra maloniau.
Pradėkime nuo kavinės „Laura“, kuri yra arčiausiai mano sporto klubo, tad genamas alkio šioje kavinėje aš turbūt dažniausiai ir apsilankau.
„Lauroje“ dienos pietų meniu keičiasi kasdien, visada galiu čia rinktis iš dviejų sriubų ir trijų ar keturių pagrindinių patiekalų.
Tą dieną, kai nufotografavau patiekalus, valgiau vištienos sriubą su špinatais bei kiaulienos troškinį. Maistas labai skanus, už viską kartu su kompotu sumokėjau 5,50€.
Kai užsimanau įvairovės, dažniausiai dienos pietų važiuoju į kinų restoraną „Feniksą“. Čia dienos sriuba dažniausiai būna vištienos, bet štai pagrindinių patiekalų pasirinkimas – didelis. Nesumeluosiu teigdamas, jog galima rinktis iš ne mažiau nei dešimties patiekalų. Tad tie, kurie neabejingi kinų maistui, čia gali paskanauti daugybės patiekalų, ir jų kainos svyruoja nuo 4,50 iki 6,50 euro.
Lemtingą dieną, kai fotografavau tos dienos patiekalus, valgiau dienos sriubą už 1€ ir traškią vištieną saldžiarūgščiai aštriame padaže. Šis ir kiti patiekalai yra iš šio restorano meniu, tik „subalansuoti“ dienos pietų poreikiui. Tai yra, nereikia atskirai užsisakinėti ryžių, jie jau būna patiekiami kartu su paukštiena, mėsa ar žuvimi, ir dar jiems į kompaniją prikraunama šviežių kopūstų salotų.
Tad „Fenikse“ už dienos pietus sumokėjęs 6 eurus, kviečiu jus į kitą kavinę, kurioje taip pat dažnai pietauju.
Kavinė „Boogie Woogie“ – trečioji iš mano lankomiausių vietų dieną. Joje, panašiai, kaip ir kavinėje „Laura“, dienos metu galite rinktis iš dviejų sriubų, trijų ar keturių pagrindinių patiekalų.
Džiaugiuosi, kad tądien, kai fotografavau, buvo mano pamėgta rūgštynių sriuba ir vištienos kepenėlės. Nors būna, jog čia valgau ir kiaulienos kepsnius bei įvairiausius troškinius.
Ne tik skanus maistas yra faktorius, dėl ko aš renkuosi būtent šias vietas. Maisto niekada netenka laukti ilgai. Tiems, kas turi mažai laiko, tai svarbi detalė.
Parodydamas vietas, kuriose aš dažnai pietauju, noriu pasakyti, jog nesu tinginys ir mėgstu gaminti maistą, bet kai papietauti dienos metu gali už 6€, klausimas, ar verta namie kuistis su puodais. Juolab, kad ir Katinienė pietauja mieste.
Džiaugiuosi, kad šiuo kosminiu greičiu kylančių kainų metu dar yra maitinimo įstaigų, kuriose pietaudamas gali įsitekti į 6 eurus. Būna dienų, kad pietums išleidžiu nuo 20 iki 50 eurų, bet tai jau kitokie pietūs ir kitokie ingredientai lėkštėse.
Kasdieniam dienos racionui norisi labiau žemiško maisto. O kadangi panašiai mąstau ne aš vienas, dienos pietūs kavinėse išliks populiarūs dar ilgai.
Paprašysiu komentaruose pasidalinti savo pamėgtomis maitinimo įstaigomis, kurias jūs renkatės dienos pietums darbo metu. O aš, jei jums ši tema bus įdomi, ateityje pažadu ekskursijas padaryti iškart per kelias valgyklas, o ateityje per kelis restoranus, kuriuose dienos pietūs tiekiami taip pat, tik jau kainos šiek tiek didesnės.