Visada ryškūs ir pasiruošę bet kokiam iškvietimui!
„Gaisrinė“ – tai Klaipėdos centre, Danės upės pakrantėje, šaknis įleidęs industrinio tipo restobaras, kuris gali pasigirti ne tik ypatinga lokacija, bet ir profesionalia komanda.
Remiantis net kelių virtuvės šefų patirtimi svečiose šalyse, buvo sukurtas meniu, išradingai jungiantis du žemynus – JAV ir Europą. Kiekvienas „Gaisrinės“ patiekalas yra sukurtas išskirtinai tik šiam restobarui ir užtikrina nepamirštamą skonio receptorių kelionę. Nors pagrindiniai patiekalai gaminami ant grilio, tačiau platus meniu pasirinkimas įtiks kiekvienam svečiui. „Gaisrinė“ taipogi garsėja ir kaip unikalių burgerių bei išskirtinių kokteilių būstinė!
Darbo dienomis galite pasimėgauti vis atsinaujinančiu „Brigados pietų“ meniu, o savaitgaliais laukia bene patys skaniausi vėlyvieji pusryčiai uostamiestyje. Gaisrinėje įkurtos trys skirtingos erdvės, tad visai nesvarbu, ar tai verslo susitikimas, romantiška vakarienė dviese, o galbūt gimtadienis ypatingai triukšmingoje kompanijoje. „Esame visada ryškūs, garsūs, išskirtiniai ir pasiruošę bet kokiam jūsų iškvietimui!“, – šypsodamasi skelbia „Gaisrinės“ komanda.
Nuo lapkričio 18 d. restobare startuos naujas kokteilių meniu, kuris primins kūrinį „Mažasis princas“. Įdomu tai, jog kiekvienas kokteilis atspindės arba vietą, arba kurį nors veikėją iš šio prancūzų autoriaus Antoine de Saint-Exupery kūrinio. Restobaras svečius supažindins su naujais skoniais, kurie jiems gali kelti malonius prisiminimus, o gal – ir visiškai naujai atrasti...
Restoranas prie Neries: nuostabūs Vilniaus vaizdai ir gurmaniškas maistas
„River Town“ – naujas, jaukus restoranas įsikūręs sostinės „Karaliaus Mindaugo Apartamentuose“ šalia Neries, siūlantis kokybišką „A la carte“ meniu bei dinamiškus, kas dieną besikeičiančius verslo pietus veikliems žmonėms. Restorano interjeras sukurtas sujungiant klasikos ir modernizmo elementus, o preciziškai išdėlioti vyno buteliai byloja, jog profesionalus kolektyvas prie jūsų pasirinkto patiekalo turės ką pasiūlyti net išrankiausiam šio gėrimo mėgėjui.
Restoranas, įkurtas dviejų, ilgametę patirtį maitinimo srityje turinčių, kolegų, pasižymi aukšta aptarnavimo kokybe, preciziškumu bei ypatingu dėmesiu detalėms. Visada linksmi ir kupini entuziazmo virtuvės šefai, it tikri dzūkai, visą savo sielą atiduoda aistrai gaminti maistą. Darių su Šarūnu neretai galima sutikti salėje, nuotaikingai bendraujančius su svečiais, taip parodant, kad kiekvienas jų yra itin laukiamas restorane. Per vienerių metų restorano gyvavimo laiką, šis duetas susikūrė jiems patiems artimų, nuolatinių svečių, kuriuos jie puikiai pažįsta ir visad žino, ką jiems pasiūlyti, ratą.
Virtuvės šefų dueto meilė maisto ruošai bene geriausiai atsispindi specialiai šaltajam laikotarpiui sukurtame restorano meniu. Šis meniu, kaip sako patys šefai, yra sudarytas besilaikant požiūrio: „Darome tai, ką geriausiai išmanome.“ Ilgametė patirtis, stažuotės užsienio restoranuose bei žinios įgytos kelionėse yra pagrindiniai dalykai, kuriais Darius ir Šarūnas remiasi kurdami savus receptus.
Naujajame meniu, restorano virtuvės duetas žada svečius nustebinti karštu jautienos liežuvio užkandžiu, patiektu su gaiviu rabarbarų džemu. Jūros gėrybių išsiilgusiems virtuvės tandemas patieks kalmarą kretietiškai, kuris atsirado Vilniaus restorano meniu po šefo Šarūno gastronominės kelionės Kretoje. Be visų šių naujovių, „River Town“ restoranas yra vienintelė vieta Vilniuje, kurioje jums pagamins nuostabių itališkų makaronų padažų, patiekdami juos su unikalaus skonio ir tekstūros „Giuseppe Cocco“ makaronais, kurie yra džiovinami senoviniu tradiciniu būdu.
Kaip teigia Darius, savo patiekalą čia atras ne tik jūros gėrybių mylėtojas, bet ir aukščiausios kokybės kepsnių fanas. Restorano asortimente taip pat rasite brandintos jautienos, atkeliavusios tiesiai iš Argentinos bei „USDA“ („United states Department of Agriculture“) standartą atitinkančios mėsos, prilyginamos japoniškajai „Wagyu“ jautienai, kuri tiesiog ištirpsta burnoje.
Be nuolatinio restorano meniu, ši komanda savo svečiams gali pasiūlyti, puikių atsiliepimų susilaukiančias asmenines degustacijas dviems. Tai – tikra gastronominė kelionė, kurios gidu tampa vienas iš restorano šefų. Įsimintinas vakaras garantuotas! Na, o verslo įmonių kolektyvus turėtų sudominti edukacinės degustacijos, kurių metu patys šefai bendrauja su dalyviais ir demonstruoja, kokius procesus reikia atlikti, norint pasigaminti vieną ar kitą patiekalą.
„River Town“ ideali vieta ieškantiems „ramybės oazės“ pačiame miesto centre.
Rudens spalvos restorane „Siesta“
Restoranas „Siesta“ – tai vieta, priverčianti stabtelėti ir pasimėgauti ne tik akimirkos žavesiu, bet ir iš naujo atrastu skoniu, aromatu bei akį glostančiu patiekalų pateikimu. Juk būtent iš tokių mažų malonumų ir susideda ta tikroji laimė, argi ne?.. Ir visai nesvarbu – ar tai romantiška vakarienė dviese, linksmas vakaras su draugais ar verslo renginys – jauki aplinka ir su didele meile bei kruopštumu paruošti patiekalai džiugins kiekvieną, pasiilgusį naujų kulinarinių potyrių.
Ryški sezonų kaita tiesiog savaime priverčia peržiūrėti meniu bent pora kartų metuose. Tad šiltas ir saulėtas vasariškas dienas nustūmę vėsūs rudens orai keičia tiek mūsų aprangą, tiek valgymo ypatumus: norisi įsisupti į šiltesnius drabužius, o ant stalo – matyti sotesnius patiekalus. Rudeniškame „Siestos“ meniu rasite krosnyje keptą antį su burokėlių carpaccio, viščiuko kepenėlių paštetą, brusketas su įvairiomis užtepėlėmis, kreminę daržovių sriubą su jaučio žandų spurgytėmis ir, „brolį“ mūsų senam geram šamui – otą.
Linksmai ir kūrybiškai pažvelgti į kulinarines paslaptis kviečiame susirinkus prie interaktyvios vakarienės su „Le Petit Chef“ stalo. Belgų Antoon Verbeeck ir Filip Sterckx įkurta audiovizualinių projekcijų kompanija „Skullmapping“ įrodė, kad fantastiškos istorijos gali vertis ne tik ant milžiniškų pastatų sienų viešosiose erdvėse, bet ir kamerinėje kelių žmonių aplinkoje. Tarkime, ant vakarienės stalo – tiesiog valgančiųjų lėkštėse. Žavi animacija, žiupsnis humoro ir mažasis virtualus šefas, jums po nosimi vartantis kepsnius ir ritinantis sniego ledus per pusnis – „Le Petit Chef“ sužavėjo visą pasaulį, paversdamas gastronominę restoraninę patirtį neįtikėtinu nuotykiu.
Senai žinoma, kad prie gero maisto gimsta geros idėjos, o ruduo, kaip žinia, naujų darbų, planų ir iššūkių metas verslo rinkoje. „Siestoje“ rasite erdves įvairių formatų įmonių renginiams, mokymams ar konferencijoms. Kompleksas įsikūręs geografiškai patogioje vietoje – pačiame Lietuvos centre, taigi, jį ne tik be vargo pasieksite iš bet kurio Lietuvos kampelio, bet ir išvengsite didmiesčių kamščių bei parkavimo problemų (o dar ir elektromobilį pasikrausite). Dalykišką bei visomis konferencijų centrui privalomomis technologijomis aprūpintą salių aplinką pagyvina natūralus dienos apšvietimas ir pro langus matomi bei per pertraukėles į lauką dalyvius išviliojantys gamtos vaizdai.
Na, o mėgstantiems ilgus rudeniškus vakarus leisti namuose bei taupantiems laiką – puikiai tiks „Siesta namuose“ meniu. Specialiai išsinešti mūsų šefo kurti patiekalai skirti būtent jums, ypač jei pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo, ką paruošti pietums ar vakarienei. Drąsiai paįvairinkite savo namų meniu – pagrindiniai patiekalai, tokie kaip kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra, antis, kimšta bolivine balanda ir vaisiais, velingtonas ar lašišos filė – visiškai paruošti kepimui, tad vos keli žingsniai ir jausitės tikru šefu. Juk būtent jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano „Siesta“ ruoštus skanumynus!
Laisvės alėjos širdyje, greta Kauno muzikinio teatro
Restoranas „Bokštas“, įkurtas pačioje Laisvės alėjos širdyje, greta Kauno muzikinio teatro, senamiesčio ir naujamiesčio sankirtoje. Intriguoja tai, jog restorano sudedamosiomis dalimis tapo ir „Malūnininkų bokštelis“, senovinė gynybinė siena. Šį restoraną pasiekti nesunku iš netoliese esančių senųjų Kauno bažnyčių, po apeigų sau ramiai žingsniuojant pėsčiomis ar važiuojant automobiliu.
Restorane „Bokštas“ galite paragauti ne tik lietuviškų, bet ir europietiškos bei prancūziškos virtuvės patiekalų. Šį rudenį restoranas savo klientams pasiūlys paragauti bei pasinerti į svaiginančią kelionę po garsiausias pasaulio šalių virtuves, pradedant burokėlių karpačio su fetos sūriu ir kedro riešutais, čiobreliais marinuotais ėriuko šonkauliukais. O gal suintriguos anties krūtinėles kepsnys, patiektas su morkų muslinu ir bruknių-vyno padažu – tai galėtų sušildyti šaltais ir vėjuotais rudens vakarais.
O kas naujo saldėsių mėgėjams? „Bokštas“ komanda rekomenduoja desertui pasimėgauti šio restorano favoritu laikomu karališkuoju juodojo šokolado tortu. Kąsnelis šio gurmaniško skanėsto – ir jūs jau kitoje, daug saldesnėje realybėje...
Restoranas, dvelkiantis jaukia prabanga ir išsiskiriantis savitumu
Jaukumu dvelkiantis restoranas „Soul“, įsikūręs pačioje Kauno miesto širdyje –Rotušės aikštėje, istoriniame „Gildijos“ pastate.
Čia galėsite nevaržomai pasinerti į gurmaniško maisto oazę: restorane paragausite ne tik europietiškos bei prancūziškos virtuvės patiekalų, bet ir tradicinių lietuviškų valgių. Restorano virtuvės šefas su savo komanda jums pasiūlys specialiai sukurtą meniu. Tiesa, restorano „Soul“ desertai jums suteiks svaiginančius pojūčius, o barmenai nudžiugins ne tik tradiciniais ir visiems žinomais, bet ir įspūdingais „Mega frozen“ kokteiliais. Žodžio kišenėje neieškantys padavėjai pasistengs, kad jūs ir jūsų svečiai liktų patenkinti kiekvienu apsilankymu „Soul“ restorane.
Sakoma, kad bene skaniausi verslo pietūs Kauno Rotušės aikštėje, tai – restorano „Soul“ verslo pietūs. Sočių ir originalių patiekalų galite užsisakyti ir į namus ar ofisą ir per „Wolt“ programėlę.
Šį rudenį restoranas siūlo paragauti bei pasinerti į svaiginančią kelionę po garsiausias pasaulio šalių virtuves: nuo baravykų cappuccino sriubos, lašišos tartar alksnio dūmuose, jautienos steiko, patiekiamo su lajaus žvake iki prancūziško „Creme brulee“ bei tobulai suplakto populiaraus kokteilio „Porn Start Martini“ su degintomis pasifloromis.
Modernios maisto kultūros puoselėtojai
Prieš metus Kaune duris atvėręs restoranas „Skonio Ministerija“ arba tiesiog „Skomi“ šį sezoną siūlo paragauti ne tik lietuviško rudens natomis išmarginto maisto, bet kviečia kartu su skonio receptorių pagalba pakeliauti po Viduržemio jūros pakrantės šalis, o taip pat aplankyti Belgiją, Tailandą, Meksiką.
Trise, sujungę jėgas ir ilgametes patirtis, Jolita, Edgaras ir Antanas pačiame karantino įkarštyje pradėjo laikinojoje sostinėje vystyti restorano veiklą, nepabūgę sunkumų ir grėsmių, trys savo srities profesionalai įveikė pačias nepalankiausias sąlygas, ypatingai maitinimo įstaigų verslui, šiuo metu visomis jėgomis stengiasi prisidėti prie Lietuvos gastronomijos puoselėjimo.
„Mūsų komandos tikslas yra prisidėti prie modernios maisto kultūros augimo Lietuvoje. Itin džiaugiuosi matydamas, kad pagaliau vis daugiau žmonių domisi gastronomija. Vasarą dirbame ir su privačiais renginiais: gaminame restorano lygio maistą ir pas žmones namie ar renginio vietoje. Vis dažniau klientai kviečia šefus atvykti papasakoti apie patiekalus, jų atsiradimo istoriją, gaminimo būdus. Gastronominis mentalitetas Lietuvoje sparčiai auga – pats tą puikiai pastebiu ir, atvirai sakant, nerealiai džiaugiuosi tuo, ką darau“, – teigia „Skomi“ virtuvės šefas A. Burokas.
Šiemet Kaunas tapo Europos Kultūros sostine, taigi, paskatinti didelio klientų susidomėjimo, bei norėdami prisidėti prie maisto kultūros puoselėjimo, „Skomi“ šį sezoną pradeda su įvairiomis degustacijomis. Kadangi restorano įkūrėjai yra labai lankstūs, linkę prisitaikyti prie klientų norų, jų vakarėlio ar renginių temų, tikisi, jog klientai nepabūgs savo šventinės vakarienės patikėti „Skomi“ ir jaukūs degustacijų vakarai šiame restorane praskaidrins niūrias rudens nuotaikas.
„Skomi“ taipogi užsiima maisto tiekimu įvairiems renginiams, pobūviams, verslo ar draugų susitikimams – siūlomas specialiai sukurtas šventinis meniu, kuris savo preciziška estetika ir puikiais skoniais sužavi net išrankiausią. „Svarbiausia mūsų užduotis – maistą kokybiškai paruošti ir estetiškai pateikti klientui. Nors mūsų virtuvės šefas yra modernios ir klasikinės virtuvės ekspertas, klientų atsiliepimai itin vertinami, esame savikritiški, todėl stebime savo klaidas, jas taisome ir kiekvieną dieną vis labiau augame bei tobulėjame“, – sako „Skomi“ komanda.
Jaukūs gurmaniški vakarai karališkame Birštono kurorte
„Namų restoranas“, įsikūręs karališkame Birštono kurorte, tai vieta – kurioje jūsų laukia gurmaniški patiekalai. Restorane dominuoja moderni pasaulio virtuvė. Išskirtinis restorano akcentas – ant žarijų kepti patiekalai.
Restoranas turi dvi terasas – viena vidiniame kiemelyje, kuri užburia savo jaukumu, kita – antrame restorano aukste, kuriame atsiveria nuostabi kurorto panorama. Būtent antro aukšto terasoje šiltais vakarais vyksta koncertai, svečiai mėgaujasi skaniais kokteiliais ir užkandžiais.
Restorane kiekviena darbo dieną tiekiami dienos pietūs, kuriuos mėgsta daugelis restorano svečių. Didelės porcijos, įvairus meniu traukia ne tik Birštono gyventojus, bet ir miesto svečius. Savaitgaliais restorano virtuvės komanda džiugina specialiais pasiūlymais. Visi svečiai pasitinkami su mažais komplimentais nuo virtuvės šefo.
„Namu restorano“ virtuvės komandai vadovauja Tautvydas Sakevičius – restoranų virtuvėje dirbantis daugiau nei 10 metų. Tik įgyjęs virėjo profesinę kvalifikaciją, pradėjo organizuoti maisto degustacijas. 2016 metais meistriškumo konkurse „Studijos 2016“ laimėjo prizinę vietą. Tautvydas aktyviai domisi gastronomijos naujienomis, todėl idėjų jam niekada nestinga ir tai atsispindi restorano patiekaluose.
Rudens meniu „Namu restoranas“ siūlo: kiaulienos šoninę, įkvėptą Azijos skonių (kiaulienos šoninė slėgta su kardamonu, cinamonu, anyžiumi, patiekiama su restorano gamybos „kimči“). Taip pat – klasikinę anties krūtinėlę su vyne virta kriauše ir pankoliais bei Viduržiemio jūros žolelėmis. Lankytojų dėmesio nestinga ir Ispanijos įkvėptam patiekalui – aštuonkojui su čiorizo, jaunomis bulvėmis.
Indijos ir Tailando skonių magija vienoje vietoje
„Blue Lotus“ – lašelis Indijos ir Tailando derinio Vilniaus senamiestyje, jaukus interjeras bei ryškaus skonio maistas. Ne tik restoranas, bet ir puikios atskiros erdvės jūsų privačioms šventėms (nuo 6 iki 50 svečių). Tiek restorano erdvės, tiek maistas linki patirti malonių pojūčių, prisiliečiant prie seniausio tolimųjų kraštų maisto paveldo ir pajusti neregėtos Azijos skonių platybes bei indišką dvasią!
Įdomu tai, jog „Blue Lotus“ restoranas – vienintelė vieta sostinėje, talpinanti po vienu stogu Tailando ir Indijos virtuves. Nors indų ir tajų patiekalai turi panašumų, t. y. yra gaminami ar patiekiami kvapniuose ir ryškių skonių padažuose, tačiau netrūksta ir skirtumų. Gaminant indišką maistą yra naudojama daug prieskonių: kardamono, cinamono, ciberžolės, šventkmynio, kalendros, ožragės, pankolio ir pan. Tuo tarpu Tailando virtuvė pasižymi kokosų pieno, citrinžolės ir riešutų gausa. Kadangi tajai garsėja savo sriubomis, o indai – nanais, šios virtuvės puikiai papildo viena kitą.
Svarbu paminėti tai, kad šio restorano virėjai yra kilę iš Indijos. Kai kurie turi ilgametę patirtį Tailando restoranuose. Tad jie džiaugiasi galėdami dalintis savo virtuvės tradicijomis su jumis. Kiekvienas patiekalas sukurtas, pasitelkiant senąsias tradicijas bei autentiškus prieskonius ir gaminimo procesus: dalis patiekalų kepama Tandyro krosnyje, kuri išsaugo kepamos mėsos, jūros gėrybių ar indiškų sūrių minkštumą, o išorė išlieka švelniai apskrudusi, malonaus dūmo kvapo. Šioje krosnyje gimsta ir legendiniai paplotėliai Nanai.
Verta paminėti, kad restoranas yra prisijungęs prie „auGalybė“ bendruomenės, todėl valgiaraštis praturtintas augalinių patiekalų įvairove. Svečiuojantis čia verta paragauti vadinamųjų karių – daržovių, jūros gėrybių, panyro, avienos, antienos, vištienos troškinių. Kiekvienas patiekalas gali būti gardinamas pagal tai, kokio aštrumo pageidaujate, o gal mėgstate neaštrų maistą. Prieš tris metus paskelbus „Čili guru“ čempionatą, restorano įkūrėjai suprato, kad nepakanka naudoti tradicinės „Deggi mirch“ ar „Birds eye chili“ paprikos. Tad asortimente atsirado „Ghost pepper“, taip pat žinomas kaip „Bhut jolokia“, auginamas šiaurės rytų Indijoje.
Šis pipiras 2007 m. buvo patekęs į Gineso rekordų knygą kaip aštriausias pasaulyje čili pipiras, net 170 kartų aštresnis už Tabasco padažą! „Mėgstame pajuokauti, kad norint pratęsti saulėtas nuotaikas, ypač darganoto rudens metu, kviečiame pasinaudoti aštrių skonių magija! Pasak tyrimų, aštrus maistas gerina nuotaiką, nes aitriosiose paprikose esanti medžiaga kapsaicinas skatina laimės hormono seratonino išsiskyrimą“, – įsitikinęs „Blue Lotus“ personalas.
Gražios restorano erdvės, išsidėstę per 2 aukštus, profesionalių virtuvės šefų kuriami stebuklingi skonių deriniai, galimybė draugiškai dalintis patiekalais bei jauki atmosfera – turi didelę įtaką svečiams renkantis „Blue Lotus“ restoraną.