Vilniuje – gurmaniška kelionė po senąją Europą

2022 m. spalio 4 d. 10:10
Džiugus ir šurmuliuojantis seniai matytų bičiulių susitikimas – tokia nuotaika gaubė „Gero skonio“ klubo vakarienę, vykusią Vilniuje. Po itin ilgos, nenumatytų aplinkybių nulemtos, pertraukos svečiai susibūrė sostinės širdyje veikiančiame restorane „Astorija Brasserie“. Čia jie leidosi į spalvingą, intriguojančią ir išties nepamirštamą skonio kelionę.
Daugiau nuotraukų (116)
Į jaukų neseniai atsinaujinusį 5-ių žvaigždučių viešbučio „Radisson Blu Royal Astorija“ restoraną svečiai rinkosi miestą jau gaubiant rudeniškoms sutemoms. Tai vakarui suteikė papildomos magijos – juk milžiniški restorano langai atsiveria į vieną gražiausių Senamiesčio panoramų – Rotušės aikštę, Šv.Kazimiero bažnyčią.
Kaip ilgamečiams, o ir naujiems klubo nariams priminė vakaro šeimininkė, žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė–Gurevičė, jau 23–ejus metus gyvuojantis žurnalas visada siekė pažinti savo skaitytoją, palaikyti su juo glaudų ir gyvą ryšį. Taip gimė jaukių pažintinių vakarų skirtinguose Lietuvos restoranuose idėja. O jos palaikytojais tapo ištikimi žurnalo skaitytojai, gurmanai, kokybiško maisto ir gėrimų žinovai bei entuziastai.
„Gero skonio“ klubo susitikimai visada turi ir stiprų partnerių palaikymą – tai ir restoranai, kuriuose rengiamos šventės, ir rėmėjai, galintys prisistatyti svečiams bei papasakoti apie savo gaminamus ar platinamus produktus.
Renginio vedėja Daiva Tamošiūnaitė neslėpė džiaugsmo, jog klubas sugrįžo būtent į klasikinį restoraną, alsuojantį prancūziška dvasia, o vakaro tema tapo gurmaniška kelionė po senąją Europą. Gausiu svečių būriu, susirinkusiu į atsinaujinusį restoraną, akivaizdžiai džiaugėsi ir visus pasveikinusi restorano atstovė – klasterio generalinė direktorė Vilija Radzvilavičienė. 
Vakaro startu tapo nuostabus kokteilis, kuriame derėjo espreso kava, žolelių ir raudonųjų apelsinų likeris, rudenio šauklių – geltonųjų slyvų – skonio ir kvapų natos, o žaismingieji toniko vandens burbuliukai kokteilyje svaiginamai šoko tvistą!
Patiekalus, kurių vakaro metu skanauta, ruošė restorano „Astorija Brasserie“ virtuvės šefas Alvydas Liubauskas, kiekvieną jų svečiams ir pristatęs. 
Pirmiausia patiektas užkandis, kurį šefas įvardijo taip: triušio kepenėlių parfė, obuolių likerio želė, baltųjų ridikų karpačas, krapų aliejus ir kavos ikrai. Tada ant staliukų atkeliavo 'Black Angus' jautienos tatakis su mandarinų likerio padažu, mandarinų likeryje marinuotais kinkanais ir raudonųjų burokėlių daigais, o įžanginę dalį užbaigė karštasis užkandis „Barbagallo Calamarata“ su antienos ir žąsienos mėsos įdaru, žiedinių kopūstų ir miso emulsija, laiškinių česnakų aliejumi, česnakų daigais. 
Prie visų patiekalų, pradedant pirmuoju užkandžiu, baigiant desertu, buvo patiekti specialiai priderinti gėrimai. 
Pagrindiniu vakaro patiekalu tapo elegantiška klasika – anties krūtinėlė su salierų šimtalapiu, laukinių morkų „confit“ bei vyšnių likerio padažu. O saldusis vakaro finišas – nuostabus desertas, kuriuo tapo kavos ir konjako putėsių sluoksniuotis su konjake marinuoto apelsino traškučiu.
Kaip ir visas skanias „Gero skonio“ klubo keliones, taip ir šią lydėjo stiprūs bei ištikimi partneriai. 
„Gero skonio“ klubo susitikimai visada tampa smagiomis šventėmis, kuriose netrūksta bendravimo, dalijimosi įspūdžiais apie maistą, gėrimus, keliones. Vakarieniaujant restorane „Astorija Brasserie“ viso to buvo su kaupu, be to, svečiai buvo kviečiami rinkti geriausius maisto ir gėrimų derinius, turėjo progą dalyvauti viktorinoje.
restoranasgurmanai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.