Važybose, vykusioje viešbutyje „Pacai“, šiemet dalyvavo aštuoni dalyviai. Pusfinalyje jų teorinės žinios tikrintos testu, kurio klausimus geriausiai spręsti sekėsi estui A.Pogreboj.
Atliekant praktinę užduotį – dekantuoti raudonąjį vyną ir pasiūlyti vyną prie trijų patiekalų – lygių nebuvo Kamilei Bartusevičiūtei. Puikūs praktinio darbo įgūdžiai padėjo jai tobulai išpilstyti „magnum“ butelį putojančiojo „Cava“ ir iškovoti pergalę finale.
Daugeliui pasirodė sunki užduotis pasiūlyti ukrainietiškų patiekalų prie ukrainietiško vyno, ruošiantis įsivaizduojamai vyndario vakarienei. Šią užduotį vertino ir Ukrainos vyndarys Andriy Kommisarov.
Tuo metu aklasis trijų vynų spėjimas ir jų derinimas su sūriais pasirodė aiškus, kaip ir kita užduotis – penkių stipriųjų gėrimų spėjimas. Finalo dalyviams pasirodė sunku atpažinti Gintauto Jašinsko vardijamus negirdėtus vyno butelių pavadinimus, nelengva buvo ir užduotis nupirkti kolekcinio vyno butelius ilgam brandinimui.
Pusfinalyje buvo galima stebėti latvės Lindos Karpenko, „Somm“ darbuotojų Miglės Zencevičiūtės, Monikos Dargytės bei restorano „Telegrafas“ atstovo Ignatij Semionov darbą.
Varžyboms teisėjavo ASI Europos ir Afrikos čempionas Raimonds Tomsons, Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arminas Darasevičius, daugkartiniai Lietuvos čempionai Martynas Pravilonis bei Narimantas Miežys, Lietuvos someljė mokyklos vadovas Arūnas Starkus, vyno ekspertas Dariuš Miler ir Estijos someljė asociacijos prezidentas Kristjan Markii. Varžybas organizavo Lietuvos someljė asociacija.
Rėmėjai – „Codorniu Zero“ naująjai Lietuvos čempionei dovanojo galimybę mokytis WSET Wines III lygio vyno kursuose.