Septintą kartą Lietuvoje vykusiame sūrių konkurse dalyvavo 33 sūriai.
Nugalėtojais tapo:
Geriausias karvių pieno sūris – Baltas brolis – sūrininkė Rasa Griežė
Geriausias ožkų pieno sūris – Ožka pataluose – sūrininkas Mantas Baršys
Geriausias avių pieno sūris – Keistuolis – sūrininkė Vaida Genienė
Geriausias mėlynojo pelėsio sūris – Taip Toliau (karvių) – sūrinė Soira, Latvija
Geriausias baltojo pelėsio sūris – Ožka pataluose (ožkų) – sūrininkas Mantas Baršys
Geriausias puskietis sūris – Keistuolis (Avių) – sūrininkė Vaida Genienė
Geriausias šviežias sūris – Marčios (karvių) – sūrininkė Rūta Aliukonienė
Geriausias kietasis sūris – Birželis (ožkų) – sūrininkas Mantas Baršys
Mėgstamiausias publikos sūris – Lakowy (ožkų) – Kamil Holajda, Lenkija
Grand prix – Ožka pataluose – sūrininkas Mantas Baršys
Konkursas buvo vykdomas pagal tokių konkursų tarptautinę patirtį. Komisija:
Mindaugas Vizgaitis – sūrių gamybos technologas
Paulius Jurkevičius – gastronomijos žurnalistas (Roma)
Arūnas Starkus – Vyno Klubas, Someljė mokykla
Renginį pradėjo Vilniaus Universiteto profesorius Rimvydas Laužikas, skaitęs paskaitą „Sūriai Lietuvos gastronomijos istorijoje“. Sužinojome ant kurio maisto hierarchijos laiptelio istoriškai Lietuvoje buvo padėti sūriai ir kodėl.
Didelio dėmesio sulaukė ypatingos sūrių degustacijos. Gastronomijos žurnalistas Paulius Jurkevičius pristatė sicilietiškus sūrius, tarp kurių net su figų sultimis fermentuotas. Lenkiškus avių ir ožkų sūrius komentavo kylanti Lenkijos sūrininkystės žvaigždė Kamil Holajda. Lietuviškų sūrių degustaciją vedė renginio organizatorius Audrius Jokubauskas.
Renginio metu veikė kūrybinės dirbtuvės vaikams, mokslinis šou „Atradėjas“, savo įspūdžiais dalijosi konkurso komisijos nariai. Sūrių Festivalį vainikavo grupės „Sidabro“ koncertas.
Sūrių Festivalį organizavo Druskininkų kultūros centras kartu su sūrine „Varinis Puodas“. Renginį rėmė LR Žemės ūkio ministerija.