Naujas gurmaniškas taškas smaguriams
„Esame palyginti naujas verslas, susikūręs pandemijos metais. Naminių svirplių ūkis daugeliui dar skamba egzotiškai, yra kažkas neįprasto, tad ir partnerių stengiamės ieškoti išskirtinių, kurie nori būti kitokie, pasiūlyti tai, ko nėra Lietuvoje.
Taip nusprendėme bendradarbiauti su tarptautiniam „Accor“ viešbučių tinklui priklausančiu viešbučiu „Mercure Marijampolė“. Tiek jie, tiek mes norime parodyti, koks puikus mūsų miestas, skatinti lietuvius keliauti, atrasti naujas vietas ir pažinti naujus skonius.
Taip su viešbučio direktore Raimonda Sluckaite nusprendėme sukurti bendrą produktą ir marijampoliečiams bei miesto svečiams pasiūlyti išskirtinio skonio – svirplių – ledus“, – sako drauge su vyru Vaidu maistinių svirplių ūkį valdanti Greta Budreikė.
Kviečia neaplenkti ir svirplių ūkio
Moteris tikina, kad lietuviai yra gana smalsūs, mėgstantys tyrinėti savo kraštą.
„Tą pajutome per pandemijos metus, kai šeimos su vaikais ar draugų kompanijos, vedamos smalsumo, atvykdavo pas mus pasižvalgyti po mūsų svirplių ūkį, kuris yra Marijampolės rajone. Per tokius edukacinius ir degustacinius susitikimus žmonės daugiau sužino apie šiuos vabzdžius, ima kitaip žiūrėti į savo aplinką ir tai, kaip renkasi maistą ir ką deda į lėkštę, – sako G. Budreikė.
– Baltymai turi būti prioritetas kiekvieno mūsų mitybos racione. O svirpliai – tai bene patogiausias, skaniausias ir naudingiausias maisto šaltinis, kur jų itin gausu.
Intensyviai ruošiamės šiltajam sezonui. Ir nors mūsų kalendoriuje didžioji dalis vasaros dienų skirtos mugėms, užsakomiesiems renginiams, sporto šventėms, mielai sutinkame lankytojus ir savo krašte, svirplių ūkyje. Kiekviena pažintis įkvepia. Stengiamės žmones edukuoti, kviesdami pažinti ateities supermaistą ir pajusti jo teikiamą naudą.“
Valgiaraštyje – dviejų skonių ledai
„Sulaukusi iš „Suvalkijos svirplių“ bendrasavininkės Gretos pasiūlymo bendradarbiauti, iškart susidomėjau.
Mūsų keturių žvaigždučių viešbutis yra Marijampolės centre, gražioje aplinkoje, taigi net nebuvo abejonių, jog galime tapti išskirtine vieta, kur smaguriai galės paragauti pirmųjų Lietuvoje svirplių ledų. Juos iš mums pateiktų „Suvalkijos svirplių“ miltų pagamino mūsų virtuvės meistrai“, – sako „Mercure Marijampolė“ direktorė.
Ledai įtraukti į atnaujintą viešbučio restorano meniu, su kuriuo lankytojai gali susipažinti restoranui atidarius lauko terasų sezoną. Lankytojai gali rinktis iš dviejų skonio svirplių ledų – vanilinių ir su juodaisiais sezamais.
„Norime parodyti, jog naminių svirplių ir ledų tandemas yra išties puikus, čia atskleidžiamos ne tik išskirtinės deserto skoninės savybės, bet svirplių miltais praturtinama ledų maistinė vertė“, – aiškina viešbučio vadovė.
Moteris suvedė BNI klubas
R. Sluckaitė sako, kad ypač malonu atrasti žmones, kurie imlūs ir su kuriais „bangos sutampa“.
„Taip nutiko ir mums su Greta. Mus suvedė BNI verslo klubas – po kelių mėnesių supratome, kad galime pasidalinti idėjomis ir drauge padaryti kažką naujo. Galima sakyti, esame klasikinis pavyzdys, kuomet gyvas bendravimas, atvirumas ir geranoriškumas skatina megzti draugystes, pasitikėti ir bendradarbiauti“, – sako viešbučio direktorė.
G. Budreikė taip pat pritaria kraštietei, kad žmogaus pažinimas labai svarbus: „Nors esu šviežia verslo klubo narė, tačiau jau įsitikinau praktiškai, kad tokia susirinkimų ir kontaktų plėtimo forma pasiteisina.
Reguliariuose klubo susitikimuose dalijamės savo veikla, domimės vieni kitais bei ieškome galimybių, kaip galėtume iš kelių skirtingų sferų sukurti kažką nepaprasto. Ta kūryba ir sinergija versle yra labai svarbu“, – tvirtina G. Budreikė.