Valgį ruošti mėgstantis Sigitas moka sutikti nelauktus svečius. Daržinėje, kur saugomas ąžuolinis stalas, atkeliavęs iš jo tėviškės, Mikalajūnų kaimo, esančio Pakruojo rajone, taip pat stovi ir kepsninė. Tai universali krosnelė, kurioje aktorius ne tik kepa, bet ir rūko mėsą, ruošia bulvių plokštainį.
„Ruošdamas maistą pailsiu. Esu receptinis, nes moku gaminti tik pagal receptą, nieko nedarau iš galvos. Jei parašyta, kad reikia įdėti kokio nors produkto 175 gramus, tiek ir pasveriu, nieko nedarau iš akies“, – pasakojo aktorius ir režisierius.
Jis mėgsta kiniškus patiekalus, kuriuos nesunku paruošti, tik reikia turėti sojų padažo, ryžių, vištienos – ir jau skanu.
„Daug laiko nesugaištu, turiu gerą kepsninę. Mėgstu ruošti plovą kazane – sunkiame iš ketaus pagamintame plačiame puode apvaliu dugnu. Šiam patiekalui reikia avienos, bet tai ne bėda, nes aplink daug ūkininkų laiko avis.
Kepsninėje esu rūkęs ir kiaulių kojas, tačiau prieš tai jas reikia bent dvi valandas kepti folijoje, o tada dar valandą rūkyti“, – pasakojo S.Račkys.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais jis pasidalijo bulvių plokštainio receptu.
Bulvių plokštainis pagal S. Račkį
Reikės:
- 2 kg bulvių
- 3 svogūnų
- 4 kiaušinių
- 50 ml pieno
- 200 g rūkytos šoninės, taip pat rūkytų lašinių spirgams
- druskos, pipirų – pagal skonį
Kaip gaminti
Sutarkuokite bulves, nusunkite skystį, apkepkite svogūnus, šoninę, į keptuvę įpilkite pieno, kaitinkite, kol viskas užvirs, tada supilkite ant tarkių, įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite.
Kepkite pusantros valandos uždengę skardą folija, tada nuimkite foliją, dar 15 min. palaikykite kepsninėje, kad apskrustų.
Bulvių plokštainį galima kepti ir su vištų sparneliais, rūkytomis kiaulių ausimis, vištų skrandeliais, galima įdėti ir mėsos faršo.