Į viešbučio „Alka“ restoraną „Roko virtuvė“ Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė narius ir ištikimus partnerius paragauti gurmaniškų pavasariu alsuojančių skonių, kuriuos pasiūlė ir gamino patyrę virtuvės šefai: Aldona Gečienė (viešbutis „Vilnius Grand Resort“), Bernardas Anužis („Gastro standartas“), Vladimir Zajac (restoranas „ToLi nuo klasikos“, Klaipėda), Nerijus Grublys (restoranas „Pepper Grey“, Klaipėda), „Minordija“ konditerijos meistrė Dovilė Valentienė.
Besirūpinantiems sveikesne mityba ir imuniteto stiprinimu „Minordija“ kvietė minti specialų dviratį ir susiplakti naujus „tyra tyra“ vaisių, uogų ir daržovių kokteilius, prisotintus vitaminais ir mikroelementais.
Svečiams pristatytas brandintas „Džiugo“ sūris – tarptautinių parodų daugkartinis laimėtojas ir šalies pasididžiavimas. Virtuvės meistrė A.Gečienė pasiūlė „Džiugo“ sūrio putėsius, baziliko pesto drebučius, keptų pomidorų salsą, viską skanino alyvuogių žeme, pavasarinėmis jaunomis daržovėmis ir žolelėmis, puošė sūrio traškučiu. Prie sūrio užkandžio gėrimų ekspertas Petras Keblas vaišino prancūzišku „d’Artigny Cuvee Prestige“ nealkoholiniu putojančiu vynu.
Šefas N.Grublys paruošė porų teriną, „Džiugo“ kremą su deginto poro dulksna, kvapiojo citrinmedžio vaisių (yuzzu) gelį, gardino žolelių aliejumi, puošė traškučiu ir mini daigais.
Šefas B.Anužis gamino svieste keptą eršketą su rūkyto sultinio ir salierų kremu, puošė smidrų drožlėmis, žaliosios citrinos lapais.
Virtuvės šefas V.Zajac paruošė jautienos antrekoto „En Croute“, saliero „remoulade“ su mėsos padažu. Patiekalui naudojo Lietuvos ekologiniame Buivydų ūkyje auginamų mėsinių jaučių šviežią produkciją.
Konditerijos meistrė D.Valentienė nustebino pavasariniu desertu – mango, kvapiojo citrinmedžio vaisių „konfi“ ir kvapiojo citrinmedžio vaisių sūrio pyragaičiu su apelsino žievelėmis, patiektu ant traškios tešlos („pate sable“). Taip pat gurmanus nustebino „Pavlova“ – prancūzišku morengu, aviečių, braškių ir laimo kompotu, kvapiojo citrinmedžio vaisių ir baltojo šokolado kremu („cremeux“), pateiktu su kokosu plaktu ganašu ir aviečių panakota.
Renginio metu padėkota virtuvės šefams ir rėmėjams, partneriams, prisijungusiems prie iniciatyvų ir teikiantiems paramą nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms. „Minordija“ prie paramos prisidėjo skirdama daugiau kaip 12 tūkstančių vienetų maisto davinių ukrainiečiams.
Prie įvairių paramos iniciatyvų taip pat prisijungė įmonės „Manjana“, „Paulig“, „Santa Maria“, „Sangaida“, „Mantinga paramos fondas“, „Jokado bei Ugikodo“.
Klaipėdos turizmo mokyklos 60 metų veiklos jubiliejaus proga išleista knyga „Laiko tėkmėje“ padovanota buvusiems mokyklos mokiniams Aldonai Gečienei ir Evaldui Juškai.
Asociacija padėkojo mokyklos atstovams už profesinį indėlį skleidžiant žinias, keliant mokymo kokybę ir kvalifikaciją, ugdant jaunuosius virėjus ir konditerius, stiprinant mokinio ir mokytojo tarpusavio ryšį, plėtojant bendradarbiavimą su profesijos socialiniais partneriais.
Renginio metu asistavo restorano jungtinė virėjų ir padavėjų komanda kartu su Klaipėdos turizmo mokyklos mokiniais. Naujais nariais priimta UAB „Aramejas“, restoranas „Pepper Grey“.
Asociacija vienija virš 100 virtuvės profesionalų, kurie dalinasi kūrybinėmis idėjomis, gastronominėmis žiniomis, patirtimi, meistrystės technikomis, skoninių savybių suderinamumo svarba, atkreipia dėmesį į tvarų, atsakingą vartojimą, siekiant maisto švaistymo. Kartu padeda ukrainiečiams, ieškantiems virėjo, konditerio darbo. Su HoReCa partneriais supažindina su rinkos naujienomis, siekia išsiaiškinti virtuvės šefų, konditerių poreikius, kuriant, atnaujinant valgiaraščius.