Jeigu norite išsirinkti skaniausią melioną, vertėtų atkreipti dėmesį į vietą, prie kurios vaisius tvirtinosi augdamas – kuo ji minkštesnė, tuo melionas bus labiau prinokęs.
Melionai yra labai naudingi sveikatai: tai puikus skaidulų šaltinis, reguliuojantis virškinamojo trakto veiklą, antioksidantas vitaminas C stiprina imuninę sistemą, mažina uždegimą ir apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų.
Melionai taip pat yra geras vitamino A ir kalio šaltinis. Vaisius taip pat turi mangano, geležies, kalcio ir fosforo.
„Jei planuojate melioną vartoti, laikykite jį kambario temperatūroje. Prapjautą melioną rekomenduojame supjaustyti kubeliais ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių“, – patarimu dalijasi UAB „Augma“ rinkodaros skyriaus vadovė Monika Kubiliūtė.
Ji ragina nepamiršti nuplauti meliono prieš jį pjaustant, kad per peilį bakterijos nepatektų ant vaisiaus minkštimo.
Įdomybės: egzistuoja išskirtinis egzotinis melionas „Limelon“, kurio derlius būna vasaros metu. Kaip galima spręsti iš pavadinimo, šio vaisiaus skonis turi ir citrusų natų, tačiau kartu pasižymi ir saldumu.
„Augmos“ atstovė priduria, kad melionai „Limelon“ turi nemažai vitamino C ir skaidulų, naudingų imuninei sistemai ir žarnynui. Valgykite jį kaip ir įprastą melioną arba dėkite į glotnučius ar kitus desertus, salotas.
Melionų deserto receptas
Reikės:
- 1 meliono (nulupto, supjaustyto gabalėliais)
- 380 g graikinio jogurto
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono
- rudojo cukraus pagal skonį
- 130 g braškių (supjaustytų gabalėliais)
Kaip gaminti
Pagaminti šį desertą labai paprasta: sumaišykite jogurtą, cinamoną ir rudąjį cukrų iki vientisos masės.
Meliono ir braškių gabalėlius sluoksniuokite su jogurto mase.
Desertas gali būti ir puikus užkandis ar netgi lengvi pusryčiai. Skanaus!