Šefai sukūrė šventinį meniu, įkvėptą geriausių pasaulio restoranų

2021 m. gruodžio 1 d. 18:40
Pasitinkant didžiąsias metų šventes virtuvės meistrai kūrybinių idėjų, gardžių atradimų semiasi iš pasaulio restoranų, remiasi jų veiklos filosofija, vertybėmis, eksperimentuoja, išbando, kviečia kartu dalintis ir mėgautis atrastais skoniais.
Daugiau nuotraukų (14)
Moderniame viešbutyje „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos sukviestiems svečiams, nariams ir ištikimiems partneriams gurmanišką skonių kelionę nuo egzotiško užkandžio iki šventinio deserto pasiūlė ir gamino patyrę virtuvės šefai Aleksandras Košanskis (restoranas „Beef Room“), Jolanta Gervienė (restoranas „Sala“), Jaroslav Orševski („Minordija“), virtuvės meistras iš Latvijos Edgards Jaunzems („Reaton“), konditerijos meistras Evaldas Juška kartu su Šv. Ignaco Lojolos kolegijos ir restorano „Arrivée“ komanda.
Besidomintiems sveikesne mityba „Mažoji Ragainė“ šefas Eduardas Radzivilovas paruošė vieno kąsnio šventinius užkandžius: plėšytas avižas su keptais baklažanais ir spanguolėmis bei plėšytas avižas su daržovių čatniu, marinuotomis cukinijomis.
Virtuvės šefas A.Košanskis pasiūlė autentišką egzotišką užkandį: jūros ežį su tuno makaronais, agurkais ir upėtakio ikrais, puoštą krabų traškučiais.
J.Gervienė, sekanti vieną geriausių pasaulyje restoranų „Noma“ šefų Rene Redzepi, kurio kulinarijos filosofija yra gamtos pažinimas nukeliant svečius į vietinius sodus, daržus, patiekale gausiai naudojo daržovių: sviestinį moliūgą, salierą, pastarnokus, violetines morkas, bulves. Restorano šefė patiekė antienos filė, šakninių daržovių šimtalapį, burokėlių gelį, topinambo traškutį, daržovių „demi-glace“.
Latvių šefas E.Jaunzems gamino fermentuotą (brandintą) škotiška lašišą su daržovėmis, gardino ikrais, „foie gras“, žaliųjų žirnelių padažu. Virtuvės meistras rinkosi natūraliu pašaru ūkiuose auginamą lašišą.
„Cocktails and Drinks Studio“ naujų skonių ieškotojas Lukas Palubinskas vaišino „Lyre’s Old Fashioned“ nealkoholiniu natūralių skonių kokteiliu iš vaisių ir augalų, skanino klevų sirupu ir Barbadoso vyšniomis.
„Alinea“ – vienas geriausių Šiaurės Amerikos restoranų, įvertintas trimis „Michelin“ žvaigždutėmis, kurias išlaiko nuo 2010 metų. Tai klasikinės virtuvės adaptacija šiuolaikinėje kulinarijoje, kuri erzina, moko ir vis nepaliauja stebinti. Įkvėptas „Alinea“ restorano virtuvės šefo Granto Achatzo, J.Orševski dovanojo gardžius patyrimus: jautienos išpjovą su grybais, karamelizuotais svogūnais skanintą bulvių košę, svogūnų tekstūromis.
Vieno garsiausių Paryžiuje įsikūrusio restorano „Le Meurice Alain Ducasse“ veiklos filosofija atskleidžia  pagrindinio produkto ar dominuojančio skonio realizavimą ir atvaizdavimą deserte, išlaikant produkto unikalią formą. Deserte „žaidžia“ skirtingos tekstūros ir subalansuoti skoniai.
Tuo remdamasis konditerijos meistras E.Juška kartu su Šv. Ignaco Lojolos kolegijos ir restorano „Arrivée“ komanda pristatė šventinį desertą – cinamono tartaletėje patiektas vyne virtos kriaušės desertas su apelsinų šokolado šerbetu.
Renginio metu į asociaciją priimti nauji nariai – „City Centre Hotel“, viešbutis „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ ir Šv. Ignaco Lojolos kolegija.
Asociacija vienija virš 100 virtuvės profesionalų, kurie dalinasi meistryste, žiniomis ir kūrybinėmis idėjomis, atkreipia dėmesį į tvarumo svarbą, sąmoningą vartojimą.
Kartu su HoReCa partneriais supažindina su rinkos aktualijomis, siekia išsiaiškinti virtuvės šefų poreikius, palengvinti jų darbus. Pasitinkant švenčių sezoną, virtuvės kūrėjams linki nebijoti eksperimentuoti, išbandyti ir atrasti naujus skonius.
šventinis stalasšefas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.