Projekto „Baltic Chefs“ komanda šią vasarą aplankė Latviją, Lietuvą ir Estiją – kulinarinei knygai fotografavo virtuvės šefų patiekalus. Knygos „Baltic Chefs“ pagrindą sudaro 180 receptų, kuriuos lydi ingredientų sąrašas, gaminimo proceso aprašymas, autoriaus komentarai ir, žinoma, patiekalų nuotraukos.
Originalių patiekalų receptais dalijosi ne tik trijų šalių virtuvės šefai, bet ir maisto tinklaraštininkai.
„Baltijos regionas garsėja savo gastronomijos tradicijomis. Be gerai žinomų skanėstų, norėjome pasidalyti tuo, ką virėjai ypač vertina ir mėgsta. Tad kiekvienas galės savo virtuvėje pasigaminti išskirtinį patiekalą pagal geriausias restoranų tradicijas. Manome, kad tai unikali galimybė supažindinti plačiąją visuomenę su Baltijos šalių maisto kultūra“, – sako šefas Artūras Arnicans, projekto „Baltic Chefs“ autorius.
Pats Artūras knygai irgi pateikė du receptus – elnienos, marinuotos su spygliuočiais ir rozmarinais, bei arktinio upėtakio su braškėmis ir agurkais. Be receptų, kiekvieno šefo aprašymą papildys trumpas interviu.
„Stengėmės atskleisti asmenybes, perteikti kiekvieno žmogaus vidinio pasaulio gelmę, nes patiekalai skirti emociniams ryšiams užmegzti. Kiekviename iš jų yra vaikystės skonis, individualūs pomėgiai ir užsienio patirtis. Taigi patiekalas negali būti suvokiamas atskirai nuo virėjo asmenybės.
Kai mūsų komandai buvo išsakyti padėkos žodžiai už tai, kad ėmėmės tokio projekto, supratome, jog visa tai darėme ne veltui“, – sako Emilis Joninsas, „Baltic Chefs“ projektų vadovas.
Latvijos, Lietuvos ir Estijos knygynuose knyga pasirodys šių metų lapkričio pabaigoje.