Ekologiškiems produktams – griežtesni reikalavimai
„Esame vieninteliai Lietuvoje, kurie gamina ekologiškus padažus ir pagardus, tarp jų – kečupus, majonezus, pomidorų ir BBQ padažus. Darome tai jau daugiau nei dešimtmetį. Apskritai, buvome vieni pirmųjų gamintojų šalyje, žengusių ekologiškų produktų gamybos linkme“, – teigia UAB „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius.
Bendrovės vadovas sako, kad sukurti ekologiškų produktų liniją nuspręsta įžvelgus naują nišą padažų ir pagardų rinkoje: „Nuolat dalyvaudami šalies bei tarptautinėse parodose stebėjome, kaip kasmet auga ekologiškų produktų paklausa, tad žengti šia linkme atrodė natūralus sprendimas. Be to, jis paskatino dar labiau tobulėti ir pačią bendrovę, nes ekologiškai produkcijai keliami papildomi reikalavimai, sudėtingesnis ir pats gamybos procesas bei produktų laikymo sąlygos.“
Anot S.Grinkevičiaus, nors ekologiškų produktų paklausa šiuo metu didesnė užsienyje, šalies vartotojai taip pat vis dažniau prekybos centrų lentynose ieško ekologiškos linijos padažų ir pagardų.
„Kol kas didesnę ekologiškų produktų paklausą stebime užsienio rinkose, todėl nemažą dalį produkcijos eksportuojame į Skandinaviją, Izraelį, arabų šalis, Kiniją. Visgi, matome, kad vartotojų susidomėjimas ekologiškais produktais palaipsniui auga ir Lietuvoje“, – kalba S.Grinkevičius.
Atsižvelgdama į augančią ekologiškų padažų paklausą, bendrovė ir toliau plečia savo produktų asortimentą.
Artimiausiu metu Lietuvos rinkai planuojama pristatyti keletą naujų ekologiškų ir netgi veganiškų produktų.
Įvertinimas už inovacijas ir unikalumą
„Ilgus metus tobulinome savo ekologiškų produktų receptūras ir gamybos procesus, tad gautas ŽŪM apdovanojimas – mums svarbus įvertinimas už nueitą kelią“, – apie ministerijos apdovanojimą sako S.Grinkevičius.
Asta Kairiūkštė, UAB „Daumantai LT“ Kokybės vadovė, pasakoja, jog ŽŪM konkurse komisija kandidatus vertino pagal ekologiškų produktų pardavimų proporciją, vietinių ekologiškų žaliavų sunaudojimą gaminant produkciją.
Tai pat, buvo atsižvelgta į inovacijas, produkcijos unikalumą, kompanijos modernumą, produkcijos tiekimą kitų šalių rinkai, ekologinės gamybos skatinimą. Galiausiai vertinta ir tai, ar įmonė aktyviai dalyvauja socialinėje veikloje bei ar yra pasiekusi laimėjimų kitose šalyse. UAB „Daumantai LT“ 2020 metais Švedijoje vykusiame konkurse pelnė geriausio ekologiško kečupo titulą.
Per daugiau nei tris veiklos dešimtmečius bendrovė ir jos produkcija buvo apdovanota daugiau nei 50 kartų.