Užšaldytus kalmarus reikia atitirpinti ir trims minutėms pamerkti į karštą vandenį, kad lengvai nusivalytų oda. Išvalyti vidų, perpjauti pusiau, pabarstyti druska ir palikti 15 min.
Tada aptepti augaliniu aliejumi ir keraminiame inde pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
Karštoje temperatūroje kalmaro mėsa susisuka į griežinėlį, kurį iškepus galima supjaustyti spiralės formos gabaliukais. Kepti apie 3 min. kartu su nepražydusio česnako žiedkočiais ir rozmarino šakele po kalmaru.
Iškeptus galima pagardinti šviežiai spaustomis žaliosios citrinos ar citrinos sultimis.
Kalmarų ruošimas ant grilio:
Ant grilio kiekviena kalmaro pusė kepama po 2–3 min. Tuomet įspaudžiame ketaus groteles ir kalmaras tampa dryžuotas. Čiuptuvus kepant irgi reikia apversti.
Patiekiame pagal skonį – tinka kartu apkepti nepražydusio česnako žiedkočiai, citrinos ar žaliosios citrinos skiltelė.