Pasak festivalio organizatoriaus Jono Mažinto, šių dienų aktualijos dalyvauti festivalyje paskatino restoranus ar gero maisto entuziastus, kurie anksčiau apie mėsainių ruošimą net nepagalvodavo.
„Dėl to net ištikimi dalyviai festivalyje atras sau naujų dalykų. Šio patiekalo universalumas leidžia įtikti pačių įvairiausių pageidavimų turintiems lankytojams – būtent todėl į festivalį jis pritraukia tiek daug skirtingų žmonių, kurie sukuria ypatingą renginio atmosferą“, – sako J.Mažintas.
Organizatoriai pastebi, kad šiais metais festivalio dalyviai itin didelį dėmesį skiria klasikiniam jautienos mėsainiui tobulinti. Festivalyje bus galima paragauti šių mėsainių su išskirtiniais sūriais, itin aštriais ar vaisių pagardais, taip pat pagamintų iš išskirtinai nuosavame ūkyje išaugintų jaučių bei daržovių.
Čia taip pat bus vegetariškų pasirinkimų, mėsainių iš vietoje rūkytų produktų ar Azijos virtuvės interpretacijų.
Iš viso šventėje bus galima išsirinkti iš maždaug 30 skirtingų mėsainių. Naujų kulinarinių patirčių išsiilgusius lankytojus čia atvilioja ir galimybė paragauti tik kartą metuose ruošiamų mėsainių. Ja pastaraisiais metais pasinaudojo iki 7000 žmonių.
Be to, festivalyje iš profesionalių degustatorių bus galima sužinoti apie pasirinkto mėsainio derinimą su gėrimais, taip pat vyks Lietuvoje dar neįprastos aitriųjų paprikų valgymo varžybos.
Šiuolaikiniai gurmaniškų mėsainių ruošėjai stengiasi vadovautis atsakingo, tvaraus maisto ruošimo ir pateikimo principais, kurie atsirado kaip atsakas greito vartojimo kultūrai. Pasaulyje ši mada prasidėjo daugiau nei prieš porą dešimtmečių. Prieš aštuonerius metus ši banga pasiekė ir Lietuvą, kai atsirado specializuotų mėsainių vietų. Vėliau šis patiekalas įsitvirtino ir geriausiais renkamų, ir įvairiuose šalies kampeliuose esančių restoranų meniu.
Šiemet mėsainius bei derinius su jais ruoš „2 kaimynai“, „90aštunti“, „Aštriai aštru“, „Burger Kiosk“, „Charlestons BBQ“, „Dešrainis24.lt“, „Drama Burger“, „Lafa“, „Meat Lovers Pub“, „Ramo dūmas“, „Samana Gastrobaras“, „Sambūris“, „TidBit“, „Vilkmergės Nealkoholinis“, „Vamos Taqueria“.