Jis ves bei kvies užsukti ir į sveikatos šaltinių mieste įsikūrusią „Eglės sanatoriją“, „UPA Medical SPA“ bei „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrą AQUA“, kur veikiantys restoranai ruošia ryškius, vasaros skoniais džiuginsiančius gimtadienio tortus.
Svečiams ruošia „Purvo vonią“
„Druskininkai – sveikatos šaltinių kurortas, o gydomojo purvo vonia yra vienas iš mūsų klientams prieinamų sveikatos šaltinių, todėl miesto gimtadieniui nusprendėme paruošti firminį desertą – „Purvo vonią“. Tai gaivūs mango vaisių ir grietinėlės putėsiai su traškiais dribsniais, „Oreo“ sausainių gabaliukais ir šokolado kepure. Desertas gali būti patiekiamas ir specialiame inde – vonioje – ir kaip tortas“, – apie „Eglės sanatorijoje“ veikiančio restorano „Žalias sodas“ ruošiamą staigmeną pasakoja rinkodaros specialistė Edita Mazuronytė.
Kitais metais 50-ies metų jubiliejų minėsianti „Eglės sanatorija“ Druskininkų tortų šventėje dalyvauja antrą kartą: prieš du metus, kurortui švenčiant 225-ąjį gimtadienį, „Žalio sodo“ konditerijos meistrai Tortų turnyre prisistatė su tortu „Trykštantys druskos šaltiniai“.
Jų konditerijos kepiniai, desertai, taip pat – sveikuoliški kokteiliai tarp sanatorijos klientų ir miesto gyventojų įsitvirtinę kaip favoritai.
Pastarieji į sanatoriją užsuka ieškodami ramios atmosferos, o klientai – efektyvaus gydymo, puikios savijautos receptų ir atsipalaiduoti padedančio poilsio.
Gimtadienio tortas su slaptuoju ingredientu
Tortų šventėje nebe pirmą kartą dalyvaus ir „UPA Medical SPA“, kurios konditerių komanda šiais metais šventės svečius stebins nekasdienišku skrudintų saulėgrąžų tortu „Vasara“.
„Druskininkų gimtadienis kasmet švenčiamas vasarą, kurios mes visi laukiame ištisus metus, kad galėtume pasidžiaugti saulėtomis dienomis ir šiluma. Lygiai taip pat ir saulėgrąžos savo dideliais žiedais visą dieną žvelgia ir stiebiasi į saulę, todėl tai yra tikras vasaros simbolis“, – motyvus, paskatinusius šventei kepti šį tortą, atskleidžia restorano direktorė Akvilija Kazakevičienė.
Pasak jos, vasariškas torto skonis bus juntamas ne tik dėl saulėgrąžų, bet ir slapto ingrediento.
Slaptas ingredientas, neabejoja A.Kazakevičienė, turėtų kelti susidomėjimą, nes „UPA Medical SPA“ apsigyvenantys svečiai bei besilankantys druskininkiečiai yra labai smalsūs žmonės, mėgstantys išbandyti naujoves – ne tik naujas procedūras, bet ir naujus skonius, netikėtus restorano meniu derinius.
„Dėl šios priežasties išskirti vieno mėgstamiausio patiekalo tarp svečių negalėčiau. Mūsų svečiai ne tik smalsūs, bet ir išrankūs – jie visada pageidauja sezoniškumo, konkrečiais metų laikais vyraujančių šviežių ingredientų. Pavyzdžiui, šią vasarą siūlome ypatingus mėsainius su vištiena arba kiauliena, taip pat nekasdieniškus avinžirnių ir kalmarų užkandžius“, – sako restorano direktorė A.Kazakevičienė.
Žalio miesto gimtadieniui – „Žaliasis tortas“
Netoliese, už Nemuno vingio, veikiančio „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ restoraną daugiausia aplanko vandens parko svečiai, kurie po vandens pramogų užsuka užkąsti ir atsigaivinti, atgauti jėgų.
„Mums gimtasis miestas, įsikūręs pušų apsuptyje, žalias ne tik tiesiogine prasme. Žalias jis ir dėl gamtai draugiškų transporto priemonių, žaliųjų miesto erdvių, gerai išplėtotos ir aplinką tausojančios infrastruktūros. Tai ir norime perteikti šventei ruošiamu gaminti žaliuoju tortu iš žaliųjų riešutų – pistacijų, pagardintu juodųjų serbentų įdaru“, – sako „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ maitinimo padalinio vadovė Edita Kerpakienė.
Jau penkioliktus metus kurorte veikiantis vandens parkas – vienas mylimiausių kurorto svečių objektų.
Restorano virtuvės šefas juos lepina nuolat atnaujinamu sezoniniu meniu, kuriame patiekalai su to meto daržovėmis vaisiais, uogomis, miško gėrybėmis.
„Verta paminėti mūsų picas, kurioms beveik visus reikalingus ingredientus atsivežame iš Italijos, mūsų saldžius desertus bei naminius ledus, kuriais žavisi svečiai“, – pamini E.Karpienė.
Susižavėjimą išvaizda kėlė ir tortas „Pūdas druskos“, su kuriuo „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ konditeriai prisistatė pirmajame Tortų turnyre.
Ir kepantys, ir ragaujantys tortus galės laimėti dovanų
Kaip temą „Druskininkai“ atskleis prieš du metus kurorte startavusio Tortų turnyro dalyviai, jau šią savaitę bus galima sužinoti turnyro „Facebook“ paskyroje. Joje vyks turnyro konkursas, kurio dalyviai varžysis dėl pagrindinio prizo – galingo, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę trintuvo „Bosch VitaBoost“. Nugalėtoją rinks tiek soc. tinklo „Facebook“ vartotojai, tiek profesionali komisija.
Tuo tarpu paragauti gimtadieniui kepamų tortų Druskininkuose bus galima šį savaitgalį, birželio 19-20 d.
Šventinius tortus keps daugiau nei dešimt kurorto kavinių, kepyklėlių ir restoranų. Kiekviename jų šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus.
Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime. Įkėlę torto nuotrauką į soc. tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.
Į saldžią kelionę po kurortą kviečiantis Druskininkų žemėlapis patalpintas – https://druskininkai.lt/tortu-turnyras-2021/, daugiau informacijos apie miesto gimtadienį, jam kepamus tortus ir gardžias pramogas skelbiama – www.tortuturnyras.lt