Amžina klasika ir tikra vaikystės nostalgija – sviestinės varškės skarelės

2021 m. balandžio 18 d. 11:00
Amelija Kuzmarskė
Aš stengiuosi užkandžius ir saldumynus dažniau pasigaminti pati namuose.
Daugiau nuotraukų (4)
Taip tikrai žinau jų sudėtį, galiu reguliuoti saldumą ir rinktis kokybiškus ingredientus, tokius kaip DVARO pieno produktai.
Skarelės pagaminamos paprastai – matot?!
Mūsų namuose jas mėgsta visi, todėl turime suskaičiuoti ir pasidalinti po lygiai.
 
Sviestinėms varškės skarelėms pagaminti reikės:
  • 150 g sviesto (naudojau DVARO),
  • 150 g DVARO varškės (naudojau DVARO 9% rieb.),
  • 1 kiaušinio,
  • 2 šaukštų cukraus,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 0,5 šaukštelio druskos,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 250 g miltų,
  • Džemo, tirštos uogienės, karamelės ar šokoladinio kremo pertepimui.
Gaminimo eiga
Visus ingredientus sudedu į maisto smulkintuvą su peiliu apačioje ir malu, kol tešla tampa šlapiu (bet dar biriu) „smėliu“.
Tešlą išberiu ant stalo, suformuoju ritinį ir padalinu į dvi lygias dalis.
Įvynioju į rankšluostėlį ir dedu į šaldiklį 30-45 min. Arba į šaldytuvą bent 1,5 val.
Atšaldytą tešlą iškočioju ant miltuoto stalo į maždaug 30 cm apskritimus.
Aptepu džemu (ar kitu pasirinkimu), galima pabarstyti cinamonu.
Supjaustau kaip picą į 16 trikampėlių.
Kiekvieną trikampį suvynioju nuo platesnio kraštelio link smaigalio.
Aptepusi kiaušinio plakiniu kepu įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje (be vėjelio) apie 20-23 min.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.