Taip tikrai žinau jų sudėtį, galiu reguliuoti saldumą ir rinktis kokybiškus ingredientus, tokius kaip DVARO pieno produktai.
Skarelės pagaminamos paprastai – matot?!
Mūsų namuose jas mėgsta visi, todėl turime suskaičiuoti ir pasidalinti po lygiai.
Sviestinėms varškės skarelėms pagaminti reikės:
- 150 g sviesto (naudojau DVARO),
- 150 g DVARO varškės (naudojau DVARO 9% rieb.),
- 1 kiaušinio,
- 2 šaukštų cukraus,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 0,5 šaukštelio druskos,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- 250 g miltų,
- Džemo, tirštos uogienės, karamelės ar šokoladinio kremo pertepimui.
Gaminimo eiga
Visus ingredientus sudedu į maisto smulkintuvą su peiliu apačioje ir malu, kol tešla tampa šlapiu (bet dar biriu) „smėliu“.
Tešlą išberiu ant stalo, suformuoju ritinį ir padalinu į dvi lygias dalis.
Įvynioju į rankšluostėlį ir dedu į šaldiklį 30-45 min. Arba į šaldytuvą bent 1,5 val.
Atšaldytą tešlą iškočioju ant miltuoto stalo į maždaug 30 cm apskritimus.
Aptepu džemu (ar kitu pasirinkimu), galima pabarstyti cinamonu.
Supjaustau kaip picą į 16 trikampėlių.
Kiekvieną trikampį suvynioju nuo platesnio kraštelio link smaigalio.
Aptepusi kiaušinio plakiniu kepu įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje (be vėjelio) apie 20-23 min.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.