Gurmaniški savaitgalio pusryčiai – grietinėlėje kepti kiaušiniai

2021 m. balandžio 17 d. 09:00
Kažkada bandžiau suskaičiuoti, kiek skirtingų būdų kiaušiniams paruošti žinau ir moku.
Daugiau nuotraukų (5)
Suskaičiavau bent devynis. Nors tikiu, kad jų tikrai yra daugiau, dabar galiu sakyti, kad bent 10.
Susipažinkite su naujuoju būdu – grietinėlėje keptais kiaušiniais.
Grietinėlėje kepti kiaušiniai – kažkas tarp standartinio kepto kiaušinio svieste ar aliejuje (sunny side up) ir be lukšto virto kiaušinio (poached egg).
Paslaptis – ingredientų chemija.
Riebi grietinėlė keptuvėje atsiskiria ir tampa dviem dalykais: riebalu ir vandens garais.
Sviestu keptuvėje virtusi grietinėlė kiaušinį karamelizuoja iš apačios, o išsiskiriantys vandens garai iškepa kiaušinio baltymą iki nerealaus purumo.
Ir, aišku, smagiausia dalis, kad tokiems pusryčiams užtenka dviejų ingredientų: kiaušinių ir grietinėlės.
Svarbiausia, kad grietinėlė būtų riebi (daugiau nei 30 %) ir kokybiška – aš tokiais atvejais visada renkuosi DVARO.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.
ką valgyti^Instantgrietinėlė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.