Suskaičiavau bent devynis. Nors tikiu, kad jų tikrai yra daugiau, dabar galiu sakyti, kad bent 10.
Susipažinkite su naujuoju būdu – grietinėlėje keptais kiaušiniais.
Grietinėlėje kepti kiaušiniai – kažkas tarp standartinio kepto kiaušinio svieste ar aliejuje (sunny side up) ir be lukšto virto kiaušinio (poached egg).
Paslaptis – ingredientų chemija.
Riebi grietinėlė keptuvėje atsiskiria ir tampa dviem dalykais: riebalu ir vandens garais.
Sviestu keptuvėje virtusi grietinėlė kiaušinį karamelizuoja iš apačios, o išsiskiriantys vandens garai iškepa kiaušinio baltymą iki nerealaus purumo.
Ir, aišku, smagiausia dalis, kad tokiems pusryčiams užtenka dviejų ingredientų: kiaušinių ir grietinėlės.
Svarbiausia, kad grietinėlė būtų riebi (daugiau nei 30 %) ir kokybiška – aš tokiais atvejais visada renkuosi DVARO.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.