Šaldytuve gulėjęs juodųjų serbentų uogienės stiklainiukas įkvėpė iškepti naują versiją, ir taip gimė avižinis varškės ir serbentų pyragas.
Nereiks daug ingredientų – tik serbentų uogienės (arba bet kokios kitos mėgstamos), avižų, kiaušinių, banano, šiek tiek cukraus, varškės bei sviesto.
Kalbant apie pastaruosius, mano šaldytuve rasit tik DVARO produkciją, kurią vertinu kaip kokybiškiausią ir pačią skaniausią!
Ar kepsite?
Pagrindui reikės:
- 200 g avižų miltų,
- 1 v.š. nerafinuoto rudojo cukraus,
- 60 g DVARO sviesto (ištirpinto),
- 75 ml vandens.
Įdarui reikės:
- 400 g 9% DVARO varškės,
- 2 kiaušinių,
- 1 banano,
- 3 v. š. nerafinuoto rudojo cukraus,
- ~10 v. šaukštų arba 1 nedidelio stiklainiuko uogienės (naudojau juodųjų serbentų).
Viršutiniam sluoksniui reikės:
- 6 v. šaukštų avižų dribsnių,
- 3 v.š. avižų miltų,
- 2 v.š. nerafinuoto rudojo cukraus,
- 30 g DVARO sviesto (ištirpinto).
Dubenyje sumaišau visus pagrindui skirtus ingredientus (tešla turi gautis minkšta, šlapiomis rankomis formuojama).
Kepimo skardą iškloju kepimo popieriumi, tešlą plonu tolygiu sluoksniu paskirstau ant dugno, padedu į šoną.
Ruošiu įdarą – sumaišau varškę, kiaušinius, sutrinu bananą ir cukrų (galima masę papildomai sutrinti maisto smulkintuve, gausis kremiškesnė, bet nebūtina).
Varškės sluoksnį tolygiai paskirstau ant skardoje laukiančio pyrago pagrindo.
Ant varškės sluoksnio tolygiai paskirstau uogienę.
Pasiruošiu viršutinį trupinių sluoksnį sumaišydama visus ingredientus, trupinius tolygiai paskirstau ant uogienės sluoksnio.
Pyragą dedu į orkaitę ir kepu ~45-50min 190C (viršutinis sluoksnis turėtų gražiai paruduoti). Iškepusiam pyragui leidžiu visiškai atvėsti.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.