Ne, juokauju, po šito serialo karaliene jaustis tikrai nenoriu, bet bandelės tikrai sudomino.
Trapios, purios, lengvai pagaminamos (iki 30 min. su viskuo!), o svarbiausia – tinkamos ir popietinei arbatėlei, ir Velykų stalui.
Svarbu tik turėti kokybiško ir labai šalto sviesto, užtikrinančio trapią, bet kartu ir purią tekstūrą.
Aš tokiems atvejams jau daugelį metų renkuosi DVARO. Patikrinta kokybė.
Bandelėms reikės:
- 150 gramų baltų kvietinių miltų
- 40 gramų labai šalto DVARO sviesto
- 30 gramų cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
- 60- 80 ml pieno
- Gero žiupsnio druskos
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, režimas – viršus ir apačia.
- Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį.
- Į didelį dubenį susijokite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską.
- Gabalėliais supjaustykite sviestą ir sudėkite į dubenį su miltais.
- Sutrupinkite sviestą tarp pirštų, kol tekstūra primins smėlį.
- Padarykite nedidelę duobutę ir į ją įpilkite pusę (!) kiaušinio plakinio.
- Lengvai išmaišykite. Tuomet palengva pilkite pieną, nuolat lengvai maišydami, kol tešla sulips. Priklausomai nuo miltų drėgmės sugėrimo, gali prireikti skirtingo kiekio pieno, tad nesupilkite iškart viso.
- Tešla turi sulipti, bet nebūti pernelyg šlapia. Tešlą išverskite ant miltuoto stalviršio, lengvai prakočiokite kočėlu arba rankomis iki 2 cm storio tešlos. Išspauskite nedidelius apvalius apskritimus, jų viršų aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir kepkite 20-22 min arba kol gražiai paruduos.
- Leiskite atvėsti ir juos skelkite pusiau ties viduriu. Tepkite sviestu ir džemu ir skanaukite su juoda arbata.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.