Visai neseniai pas draugę Gintarę pamačiau sveikesnio „medučio“ versiją.
Nusprendžiau, kad kažką panašaus noriu ir pati pagaminti.
Tad šiandien su jumis dalinuosi ypatingai gražaus ir gardaus bei sveikatai palankaus „Medučio taurėje“ receptu.
Gaminant naudojau savo šeimos mėgiamiausią „Dvaro“ varškę ir „Amfora“ graikišką jogurtą.
Jogurto ir varškės desertui reikės:
- 200 g „Amfora“ grakiško jogurto
- 160 g „Dvaro“ pusriebės varškės
- 1 v.š. agavos sirupo
- 1/2 citrinos sulčių
- 180 g becukrių sausainių
- 2 v.š. medaus
- 1 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. imbierinių meduolių prieskonių
- Braškių
Gaminimo eiga:
1. Graikišką jogurtą, varškę, agavos sirupą ir citrinos sultis sutryniau iki vientisos masės.
2. Medų (jei ne skystas) pašildžiau, kol tapo skystas ir sumaišiau su cinamonu ir meduolių prieskoniais.
3. Į taurę ar indą dėjau sluoksnį sausainių, dalį sumaliau iki trupinių, kad pilnai padengčiau taurės apačią. Ant jų užpyliau sirupo iš medaus.
4. Tada sudėjau sluoksnį varškės kremo ir pripjausčiau braškių, kuriomis išdėliojau taurių šonus.
5. Tarp braškių dėjau po sausainį, patepiau medaus sirupu ir vėl sluoksnis varškės kremo.
6. Pabaigai sausainiai ir braškės.
7. Na ir tada į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus! Labai lauksiu jūsų pagamintų nuotraukų!