Šį tortą iškepti lengva: misija visiškai įmanoma, o skonis nuostabus: sodrus, drėgnas biskvitas ir lengvas, gaivus varškės ir kefyro kremas.
Dar išgalvojau įterpti sluoksnį džemo ir tai buvo šimtu procentų teisingas žingsnis.
Kepiniams ir, žinoma, ne tik jiems, labai svarbi produktų kokybė. Ramia širdimi galiu jums rekomenduoti DVARO pieno produktus.
Patys juos mėgstame ir niekada nesame nusivylę skoniu ar kokybe. Pasidalinkite, ar kepsite?! O gal nemėgstate šokolado? Ar taip būna?
Šokoladinis tortas su varškės kremu
Biskvitui reikės:
- 130 g sviesto (rinkausi DVARO)
- 100 g juodojo šokolado (bent 70% kakavos)
- 3 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 230 ml kefyro (rinkausi DVARO 3,2% rieb.)
- 40 g nesaldintos kakavos
- 2 šaukštai* tirpios kavos (*nubrauktu kaupu)
- 210 g kvietinių miltų
- 2 šaukšteliai* kepimo miltelių (*nubrauktu kaupu)
- 0,5 šaukštelio druskos
Kremui reikės:
- 500 g pusriebės varškės (rinkausi DVARO 9% rieb.)
- 180 ml kefyro (rinkausi DVARO 3,2% rieb.)
- 35 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papildomai gali reikėti mėgstamo džemo: tinka abrikosų, apelsinų, figų, raudonų arba tamsių uogų.
Biskvito gaminimo eiga:
Mažame puode ant labai mažos kaitros vis maišydama ištirpinu sviestą ir šokoladą. Atidedu, kad atvėstų.
Dideliame dubenyje iki baltų putų plaku kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Toliau vis plakdama į kiaušinių masę supilu kefyrą ir tirpintą sviestą su šokoladu. Kai tik masė tampa vientisa, nustoju plakti.
Į dubenį dedu visus sausus ingredientus: kakavą, tirpią kavą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišau iki vientisos tešlos.
Paruošiu atsegamą 22 cm skersmens torto formą: dugną iškloju kepimo popieriumi, o kraštus patepu sviestu. Papildomai patariu kraštus pabarstyti kakava.
Tešlą sukrečiu į formą, vartydama ją paskirstau tolygiai ir kepu 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 45 min. arba tol, kol įsmeigtas medinis pagaliukas būna sausas.
Svarbu neperkepti, kad biskvitas nebūtų sprangus ir sausas. Iškeptą biskvitą apverstą atvėsinu ant grotelių.
Kremo gaminimo eiga:
Į virtuvinio kombainą indą su peiliu apačioje sudedu visus kremo ingredientus. Malu iki vientiso kremo, kuriame nebesijaučia varškės gumuliukų. Paruoštą kremą iki tepimo laikau šaldytuve.
Torto surinkimo eiga:
Visiškai atvėsintą biskvitą dideliu peiliu perpjaunu išilgai perpus. Tepu sluoksnį džemo: nelabai gausiai, maždaug tokiu storiu, kiek tepčiau ant skrebučio.
Ant džemo tepu varškės kremą: kiek mažiau nei pusę viso turimo kiekio. Dedu antrą biskvito sluoksnį. Ant jo tepu likusį varškės kremą.
Torto kraštus galima palikti nuogus arba aptepti likusiu kremu. Suteptą tortą dedu į šaldytuvą bent 3 valandoms iki perpjovimo. Tortas gerai laikysis uždengtas šaldytuve ir kelias dienas.