Šį kartą sugalvojau gaivų tortuką Velykų stalui, nes, deja, manau, antrosios Velykos bus taip pat namuose, tad kaip ir 2020-aisiais desertą gaminsiu sveikesnį.
Gaminant desertus aš visada renkuosi laiko patikrintus produktus, kurie manęs „nepaves“.
Šiam desertui aš rinkausi DVARO produktus: varškę, nes ji neišskiria vandens ir primena naminę tikrą varškę, o saldžios grietinėlės sviestas yra mano mylimiausias iš sviestų – tiek skonio, tiek tekstūros atžvilgiu.
Tai sviestas, kuris ištraukus iš šaldytuvo visada būna minkštas, o ne sukietėjęs į gabalą, bet kartu pabuvęs kampario temperatūroje netyžta ir išlaiko puikiai formą.
Kadangi torto pagrindas bus iš sviesto, man būtent to ir reikia – liktų minkštas bei išlaikytų formą.
O kokie jums skanesni kepti ar nekepti tortai? Kokius dažniau gaminate? Taigi, šį kartą jūsų teismui!
Nekeptas varškės ir šilaugių tortas
Pagrindui reikės:
- 350 g sausainių (naudojau becukrius)
- 150 g DVARO sviesto
- banano
- 10 vandenyje išbrinkintų datulių
Sausainius sutrupiname. Bananą sutriname šakute. Datules sumalame iki vientisos masės. Sviestą ištirpiname ir viską sumaišome iki vientisos masės. Gautą masę sudedame į pasirinktą formą ir gerai paspaudžiant išklojame masę paliekant aukštesnius kraštelius. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Varškės masei reikės:
- 400 g DVARO pusriebės varškės
- 200 g AMFORA graikiško jogurto
- 90 g kondensuoto pieno
- 100 g kokosų drožlių
- 20 g vandenyje išbrinkintos želatinos
- šilauogių (naudojau 300 gramų)
Varškę su graikišku jogurtu sumaišyti iki vientisos masės, supilti kondensuotą pieną ir kokosų drožles.
Viską gerai išmaišyti, sudėti išbrinkintą želatiną ir dar kartą viską gerai permaišyti.
Paragauti, ar užtenka saldumo. Jei trūksta, galite pasaldinti pagal save. Tada sudedame šilauoges, atsargiai permaišome, kad uogos nesusitraiškytų. Gautą masę sudedame ant sustingusio pagrindo ir paliekame sustingti nakčiai.