Paprastas skanėstas su kondensuotu pienu vos iš kelių produktų – pirštelius apsilaižysite Patarimai spintelių tvarkai

2021 m. vasario 6 d. 09:04
Tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir receptų knygų autorė Renata Ničajienė pastebi, kad karantino metu visi gamina dažniau, bet į parduotuvę nori užsukti rečiau. Todėl kulinarė dalijasi savo patarimais, kaip planuoti savaitės šeimos meniu, patogiau spintelėse laikyti produktus, o iš atsargų – pasiruošti gardžius avižinius batonėlius su sėklomis ir kondensuotu pienu.
Daugiau nuotraukų (7)
Peržiūrėkite atsargas
„Visų pirma, prieš eidama į parduotuvę aš susiplanuoju kelias maisto produktų grupes, kurių man reikėtų: pieno gaminiai ir kiaušiniai, daržovės ir vaisiai, dauonos gaminiai ir konditerija, mėsa, žuvis, bakalėja ir šaldyti produktai. Kitame sąraše prieš tai užsirašau, kokių produktų šaldytuve ar šaldiklyje, spintelėse ir sandėliukyje turiu per daug ir kuriuos reikėtų sunaudoti greičiausiai“, – dalijasi patirtimi Renata.
Susirašiusi produktus, ji susiplanuoja kitos savaitės meniu: ką valgys pusryčiams, pietums ir vakarienei: „Tuomet aišku, kokių produktų reikės man einant į parduotuvę.“
Miltai – užspaudžiamuose maišeliuose
Pasak kulinarinio tinklaraščio autorės, labai svarbu produktus laikyti taip, kad lengvai pastebėtumėte, kada jie baigiasi ir verta papildyti atsargas.
„Birius produktų ir miltų laikymui labiausiai man pasiteisino permatomi indeliai, kurie gali būti stikliniai arba plasmasiniai, bet svarbu matyti iš viršaus ko turiu ir ko trūksta. Didžiausiuose indeliuose esu susidėliojusi grikius, ryžius ir avižas. Mažesniuose – įvairiausias ankštines daržoves, nes jas mėgstu ir dažnai gaminu“, – pataria Renata.
Mažiau naudojamas kruopas ji laiko užspaudžiamuose maišeliuose stalčiaus šone.
Kadangi receptų autorė dažnai eksperimentuoja, ji turi daugybę skirtingų rūšių miltų.
„Man labai patogu miltus su visomis pakuotėmis tiek pradėtus, tiek neatidarytus, susidėti į užsegamus maišelius, nes tada miltai neišbyra, jie sudėti tvarkingai ir juose neužsiveisia kandys“, – pastebi ji.
Skanėstas – iš atsargų
Dažnai patikrinus atsargas žmonės pastebi sukaupę daugiau tam tikrų produktų. Renata siūlo netaupyti, o gaminti, todėl šįkart dalijasi avižinių dribsnių ir įvairiausių sėklų batonėlių su kondensuotu pienu receptu.
Avižiniams batonėliams reikės:
  • 250 g avižinių dribsnių;
  • Pusės stiklinės sėklų (Renata naudojo saulėgrąžų sėklas)
  • Pusės stiklinės džiovintų vaisių (Renata pasirinko džiovintas spanguoles)
  • Pusės stiklinės įvairių smulkių sėklų ir riešutų (Renata dėjo kokosų drožles, aguonas ir sezamus);
  • Kondensuoto pieno skardinės.
Pirmiausia, sumaišykite visus birius produktus. Į avižinių dribsnių, džiovintų vaisių ir sėklų mišinį supilkite skardinę kondensuoto pieno. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Išmaišytą mišinį dedame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir išlyginame. Taip greitai paruoštą masę reikia kepti 130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Iškepus palaukite, kol kepinys atauš ir tik tuomet pjaustykite.
„Tikiuosi šie patarimai jums bus naudingi ir paskatins daugiau ir skaniau gaminti namuose ir dalintis tuo, ką pagaminote su artimaisiais“, – linki R.Ničajienė, tapusi projekto „Visas gyvenimas namuose“ dalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.