Kiekvieną iškeptą bulvę perpjaukite ir išskobkite jos minkštimą šaukštu.
„Gnocchi“ tešlau pagaminti reikės:
- 0,5 kg bulvių minkštimo;
- 1 kiaušinis;
- 1 stiklinė miltų;
- Žiupsnelis druskos.
„Aš bulves pertryniau trintuvu, o jei jo neturite – galite bulves sutarkuoti per smulkią tarką“, – pasakoja Renata.
Į smulkintas bulves įmuškite kiaušinį, berkite dalį miltų ir šiek tiek druskos.
Gerai išminkykite ir tada suberkite likusius miltus.
„Tešlą galite palikti valandai pastovėti, kad ji subręstų, o tada gaminti galite pasikviesti visą šeimą, ypač vaikus. Vaikams tai smagi veikla, tešla labai patogi darbui, todėl tai daryti labai paprasta“, – šypteli receptų autorė.
Kaip ir gamindami tradicinius varškėtukus pirmiausia tarp rankų susukite gyvatėles, jas dėkite ant stalo ir pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
„Lentą su virtinukais galite padėti į šaldytuvą ir laikyti iki paros. Kai prireiks – išsitraukti, išsivirti, pasišildyti padažą. Jei norite išlaikyti ilgiau, juos galite įdėti į šaldiklį – kai jie sustings, sudėkite į maišelius porcijomis ir laikykite ilgiau“, – pataria R.Ničajienė.
Ji pataria prie tokių bulvinių virtinukų pasiūlyti naminio pomidorų padažo.
Padažui pagaminti reikės:
- Skardinės konservuotų pomidorų;
- 3 skiltelių trintų esnakų;
- Šiek tiek džiovinto raudonėlio;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus.
Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus, konservuotus smulkinus pomidorus, trumpai viską pakaitinsime, paskaniname česnaku, raudonėliais, pipirais ir druska.
Padažą sudėkite į indelį ir taip pat galite laikyti šaldytuve – kai reikės, galėsiu pasišildyti su virtiniais.
Norėdami paruošti greitus pietus itališkus bulvinius virtinius „Gnocchi“ dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 6-7 minutes. Ištraukę iš vandens dėkite į lėkštę, apliekite padažus ir apibarstykite sūriu. Skanaus!